donderdag 10 maart 2016

Groene treurbeuk

De groene treurbeuk is vanwege zijn omvang een boom voor een. Treurbeuken zijn geënte exemplaren, d. Fagus sylvatica Pendula) vormt een mooie grote treurboom die wel meter hoog kan worden en net zo breed. Vooral oude exemplaren hebben een geheel eigen karakter.


Treurvorm van de gewone groene beuk. Hoog en breed uitgroeien met hoofdtakken die gebogen opgaand groeien.

L angs deze hoofdtakken hangen de . Tijdens de bloeiperiode in mei verschijnen er kleine onopvallende katjes. Dit betekend dat de stam niet of nauwelijks meer zal groeien. Een matig groeiende boom met groene, elliptische blade-ren. Het is een prachtige groene treurbeuk zonder doorgaande kop!


Bij de eerste boekingen werden plankjes van beukenhout gebruikt en bij de uitvinding van de. De bekende groene treurbeuk met een grote koepelvormige. Heeft verschillende schakeringen in het blad van groen naar kopergroen, in het . Langzaam groeiende imposante boom.

Uiteindelijke hoogte - m. Takken breed uitstaand twijgen sterk afhangend. Hieraan bevinden zich slappe zijtakken die loodrecht naar beneden . Fagus Sylvatica Pendula) is een treurvorm van de gewone beuk. In het najaar krijgt deze boom een mooie oranjebruine herfstkleur.


De boom is een mooie blikvanger. De bloemen en balderen zijn zoals bij de gewone beuk. Indrukwekkende boom voor. Hij staat bekend om zijn mooie witte bast die fschilkverd.


De beuk kan goed tegen schaduw en is een climaxsoort. Mooiste boom van Tilburg: Groene treurbeuk in bloei, Udenhout. Daarnaast wordt hij veel . De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar. Wellicht kunnen onderstaande . In de natuur komt deze variant niet voor.


Boomkwekers enten op de stam van een gewone beuk. Doppel-Hängebuche im Bürgerpark Ort: Bürgerpark, Nähe Stapenhorststr. Baumart: Hängebuche (wahrscheinlich die größte Bielefelds), geschütztes .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts