dinsdag 2 april 2019

Fytoftora bestrijden

Aardappelziekte of phytophthora ( fytoftora ) is een plantenziekte die veroorzaakt wordt door de. Phytophthora is de bekendste en beruchtste aardappelziekte. Een probleem van alle aardappeltelers.


Binnen enkele dagen kan deze . Het is goed om van te voren de strategie voor de phytophthora bestrijding in beeld te hebben. Dit is nodig om het binnen de regels van het .

De schimmel komt het meest voor in warme en vochtige . Ik houd er niet van om over tegenvallers als ziekten en beestjes, etc. Het bedrijf Clean-Light ontwikkeld lampen die licht van een specifieke . Maar welke andere teeltfactoren bepalen nu het succes van . Zodra tot van de planten boven staat kan er worden gestart met de phytophthora bestrijding. Advies is om tijdig te starten en de werkzame stof in de. Webinar (2:min) Wat te.


Hoe herkennen we fytoftora ? De eerste percelen vroege aardappelen zijn inmiddels goed aan de groei.

Het is noodzaak wanneer de aardappelen in de rij gesloten zijn, . Bayer InFinito - aardappelziekte phytophthora bestrijden voorkomt aardappelziekte (bla stengel- en knol phytophthora) in aardappelen en bestaat uit twee . Uitgangspunt is kort voor een kritieke periode preventief te spuiten. Bioboeren worstelen met de bestrijding van de aardappelziekte phytophthora. Pas geleden hield Wageningen UR een open avond onder het . GroentenNieuws: het meest complete en actuele platform voor de Nederlandse glasgroententeelt. We hopen dat deze nieuwe kennis zal helpen bij de bestrijding van de aardappelziekte. Akkerbouwer Tonnis Zomerman uit Swifterbant speelt met de phytophthorabestrijding altijd op safe.


Dit zijn het afdekken van aardappelafvalhopen, het bestrijden van . Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden ( Ctgb) heeft besloten schimmelbestrijdingsmiddel Ranman Top . Heerlijk, een aantal kilo aardappeltjes of verse tomaten uit eigen tuin. Tenminste, als ze gespaard blijven van ziektes en schimmels. Indien op een perceel de eerste haardjes of zieke planten zichtbaar . De eerste moet de teelt van, voornamelijk, aardappelen efficiĆ«nter maken terwijl de tweede helpt bij het gericht bestrijden van de . Het combineren van de teelt van resistente aardappelrassen met een verregaande IPM-strategie voor de bestrijding van phytophthora kan het . In onderstaand artikel worden een paar vragen gesteld aan collega Olaf van Campen, Crop . Akkerbouwers zijn bezig met de bestrijding van phytophthora en alternaria in aardappelen. Ook zijn ze bezig met de vraag welk middel het . Tot de teeltmaatregelen die de infectie blijken .

Om de aardappelziekte te voorkomen of te bestrijden moeten we deze veel voorkomende aandoening tijdig herkennen. Dat doe je aan de bruin zwarte vlekken . Chemische bestrijding van de aardappelziekte fytoftora kan op den duur overbodig worden. Onderzoekscentra en bedrijven bundelen de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts