Biologisch vlees of scharrelvlees? In alle supermarkten kun je het Beter Leven keurmerk vinden op vlees of op. Goed vlees begint bij een goed leven van de koeien.
Eet minder vlees maar eet vlees waar een dier niet onnodig voor heeft hoeven lijden. Uiteraard is vegetarisme het meest diervriendelijk , maar als men toch zo diervriendelijk mogelijk vlees wil eten, welk vlees en welke vis kies je dan?
Scharrel en biologisch vlees, zonder onnatuurlijke toevoegingen. Bijna een derde van de 22. De productie van vlees wordt steeds meer in vraag . We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.
Het liefst natuulijk op plekken . Diervrendelijk vlees bestaat niet. Ook dat vlees is van een dier dat daarvoor een héél klein beetje dood wordt gemaakt, en dat is nooit een .
De groene slager, de scharrelslager, . Het hoge woord is eruit, of moeten we zeggen: woorden? Met alle ellende koop ik alleen nog maar diervriendelijk vlees. Je kan geen vlees eten zonder een dier te doden. Maar kan je nog met een zuiver geweten wat spek bij je eitje eten? Vlees met een biologisch of Beter Leven keurmerk wordt ook wel diervriendelijk vlees genoemd.
Hebben deze dieren echt een goed leven . Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker voor consumenten. Dat concludeert Vion uit eigen onderzoek. Dan draag je straks bij aan het welzijn van de dieren in Nederland. De keten wil namelijk alleen nog diervriendelijk vlees gaan verkopen. Het Beter Leven-keurmerk bestaat tien jaar.
In die tien jaar heeft de Dierenbescherming veel bereikt. Maar nog lang niet genoeg, vindt Hans . De bezorgdheid om het dierenwelzijn speelt hierin een belangrijke rol. De klant krijgt meer keuze bij het kopen van diervriendelijk vlees.
Supermarkten en bedrijfskantines willen de verkoop jaarlijks met procent verhogen. De aandacht voor diervriendelijk vlees raakte de afgelopen jaren in een stroomversnelling.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.