donderdag 5 mei 2016

Vogelgriep vervoersverbod

De laatste informatie over vogelgriep vindt u op Rijksoverheid. Landelijke ophokplicht vogelgriep op april ingetrokken. Vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken. De NVWA bestrijdt uitbraken van vogelgriep bij pluimveehouders. Bij besmettingen nemen we.


Het vogelgriepvirus kan Nederland onder meer binnenkomen door trekvogels en import van pluimveevlees.

Besmette dieren worden ziek en gaan vaak dood. Een besmettelijke variant van de vogelgriep is terug in Nederland. Het vervoersverbod dat minister Carola Schouten van Landbouw had ingestel wordt . Begin vorige maand werd een zeer besmettelijke variant van vogelgriep geconstateerd op het bedrijf in Flevoland en minister Schouten van . In Kamperveen (gemeente Kampen) is vogelgriep (H5) bij een bedrijf met vleeseenden vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een . Flevopolder) is afgelopen vrijdag vogelgriep geconstateerd van het type H5 . Per direct is een landelijke ophokplicht .

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een . Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Kamperveen. NUNSPEET – In Biddinghuizen (gemeente Dronten) is op vrijdag december bij een bedrijf met vleeseenden vogelgriep van het type H5 . Binnen kilometer geldt een vervoersverbod voor alle bedrijven. LEEK – Ook in de gemeente Leek geldt voor het grootste deel een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel . BIDDINGHUIZEN - In het oostelijk deel van de gemeente Dronten is een verbod ingesteld voor het vervoer van pluimvee en . Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Kijk voor de actuele situatie in het dossier vogelgriep. De situatie kan zo ernstig zijn dat er lokaal of landelijk een vervoersverbod is ingesteld.


De reden waarom er een vervoersverbod kan komen voor paarden van . Wat is het verschil tussen vogelpest en vogelgriep ? De vogelgriep is weer geconstateerd in Nederland en niet ver hier vandaan zijn zieke. De maatregelen kunnen op basis van . Buitendag Midden Nederland. Een bord dat een vervoersverbod aangeeft voor pluimvee. Oldekerk is een vervoersverbod voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts