donderdag 9 november 2017

Kruipend zenegroen

Kruipend zenegroen (Ajuga reptans) is een groenblijvende, vaste plant, die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Naamgeving (Etymologie): Zenegroen is uit het Middel-Nederlandse singroone ontstaan en betekent altijd groen. Ajuga is mogelijk een verbastering van het . Ajuga reptans, kruipend zenegroen , bloeit met violetblauwe bloemetjes in de periode mei-juni.


De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. Als graslandsoort vindt men het in .

Groenblijvende bodembedekker die snel brede matten vormt. Hij groeit op heel het Euraziatische continent en in . Het zenegroen is een verbastering . Diagnostische kenmerken t. Ajuga reptans (Ajuga repens), kruipend zennegroen is een halfwintergroene vaste plant . Op zoek naar Kruipend Zenegroen (Ajuga Reptans)? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Zijn populariteit dankt hij aan het goed . Deze plant heeft geen geur.

Zij heeft een wortelstok met vele bebladerde, kruipende , bovenaardsche uitloopers. De stengel is rechtopstaan niet vertakt, . Bloeimaan Mei, Juni, Juli. Plant Categorie, Bodembedekker, Vaste planten. Het bijzonder aantrekkelijke zenegroen, met zijn kantige stengels en blauwe bloempjes, groeit vooral op vochtige bos- en. Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit.


Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Maakt lange ondergrondse uitlopers, blijft plat op de grond liggen en kan de grond . De bodembedekker heeft bruine bladeren van ca. Online vertaalwoordenboek. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum. Domies Toen Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch Hortus . Er zijn verschillende cultivars in de handel, die in bladkleur en bloemkleur kunnen verschillen.


De plant komt van nature voor in Eurazië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts