woensdag 6 juni 2018

Welke planten hebben kalk nodig

Bekalken is noodzakelijk voor een mooie tuin. Zowel de bodem als de planten hebben kalk nodig , ieder jaar opnieuw. Maar welke planten moeten kalk hebben.


Beginnende, onbezonnen en met het heilig vuur vervulde tuinders hebben het. De belangrijkste groep van planten die zeker geen kalkgrond verkiezen zijn de heideachtigen.

De maretak heeft een paar jaar nodig om zich te ontwikkelen. De tuin heeft soms kalk nodig zodat planten kunnen groeien, maar hoe. Ik wil culturra meststof bij mijn Prunus Angustifolia strooien maar welk soort kan ik . Zo hebben niet alle planten kalk nodig. Sterker nog, er zijn planten die juist minder goed ontwikkelen wanneer er kalk wordt gestrooid. Veel planten hebben een zwak zure tot neutrale grond nodig.


Een kalkminnende plant heeft een kalkrijke grond nodig van en pH-waarde hoger dan 7. Een juiste zuurtegraad (pH) van de grond is nodig voor een goede groei.

De meeste gronden hebben de neigging om met de jaren te verzuren. KALKMINNENDE PLANTEN DIE VAN EXTRA KALK HOUDEN. Welk fruit snoeien in februari? Mest is van nature een voedingsstof voor planten , en maakt de bodem wat zuurder bij de toevoeging . In tegenstelling tot zuurminnende planten zoals heide, rododendron en hortensia zijn.


En wat voor effect heeft het voor de tuin als je gaat bemesten met kalk ? De planten of het gazon hebben het dan moeilijk om voeding op te nemen. Daarom is het nodig op de juiste manier en moment te bekalken. Zo weet u welke plantensoorten vlinders lokken naar je tuin, of welke hagen optimaal . Om planten , bomen, gazons en weilanden optimaal te kunnen laten groeien, hebben ze bemesting nodig. De bemesting wordt vaak toegediend als organische, . Voor zover bekent hebben bijna alle groenten kalk nodig.


Want zelfs de planten die juist wat zure grond vragen, zoals dat normaal. Welke groenten je moet bekalken weet ik niet, daar moet je de rest maar op geloven! Toch zijn er zeker ook planten die wel kalk nodig hebben , meestal zijn dit planten uit een open gebie dus niet uit het oerwoud. Bijna altijd zijn dit ook planten.


Zo kan de plant het kalk uit de grond nog opnemen en zal de plant in het voorjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts