dinsdag 8 januari 2019

Soorten wormen

Bekende stammen van wormen zijn de ringwormen (Annelida), de platwormen . Er zijn verschillende soorten wormen. De wormen die in Nederland het meest . Binnen de categorie wormen zijn er verschillende diergroepen en er bestaan wel meer dan 50. Van microscopisch klein tot wel meter lang.

Mensen kunnen last hebben van verschillende soorten wormen. Aarsmaden komen het meest voor. Het zijn witte wormpjes van één . Iedereen kan een besmetting oplopen door het inslikken van eitjes van de wormen.


De meest voorkomende soort in Nederland zijn aarsmaden . De vier meest voorkomende wormen in . Haakwormen: Deze parasieten komen veel voor in asielen, kennels en bij zwerfdieren.

Larven die in de omgeving zitten. Dat zijn dunne witte wormpjes van centimeter lang in de. Op de zeebodem heersen wormen van wel meter lang, die met hun vertakte tongen en vlijmscherpe kaken het leven van de andere bodemdieren tot een hel. De meeste soorten komen in het menselijk lichaam doordat de . Klik hier voor een aantal middelen tegen wormen.


Bij de kat komen soorten wormen voor: Rondwormen. Bij de mens komen in Nederland de aarsmaden het meest voor. Mensen raken met wormen besmet doordat ze ongemerkt wormeitjes . De blaasworm zit, afhankelijk van de soort en al naar gelang zijn voorkeur. Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen.


Deze larven ontwikkelen zich in het maagdarmstelsel tot volwassen wormen , welke weer eitjes produceren. Deze eitjes komen samen met de mest uit het paard . Grote strongyliden – Strongylus vulgaris. Deze worm komt binnen de Nederlandse paardenpopulatie weinig meer voor.


Regenwormen zijn belangrijk voor? Wormen als onderdeel van het bodemleven.

Kinderen, en ook volwassenen trouwens, kunnen verschillende soorten wormen krijgen. De soort die het meest voorkomt zijn aarswormen. Spring naar Soorten wormen bij paarden - Hiernaast komen nog meer soorten wormen voor, deze zijn echter zeldzamer dan de bovengenoemde vijf. In ons land zijn er verschillende soorten wormen die de mens kunnen infecteren.


Inheems zijn de Enterobius vermicularis (aarsmade), de Ascaris lumbricoides . Katten kunnen geïnfecteerd worden met verschillende soorten wormen , zoals rondwormen en lintwormen. Ze leven in het lichaam van de kat en . De belangrijkste wormsoorten op basis van de locatie. Veelvoorkomende soorten wormen bij honden zijn lintwormen, haakwormen en zweepwormen.


In Nederland zien we de volgende . Van de vele verschillende soorten wormen die katten kunnen . Worminfecties komen zeer veel voor bij de kat. Spoelwormen, de Toxacara Cati 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts