vrijdag 25 oktober 2019

Gras op het dak

Een meer formele benaming is begroeid dak of dakbegroeiing, waarbij vervolgens onderscheid. Verzamelnaam voor sedum-, mos-, gras - en kruidendaken. Groendak aanleggen, leveren van groene daken , gras - sedumdaken en daktuinen. Planten op het dak is ons vak​, ontwerp en aanleg.


Een groen dak heeft voordelen voor isolatie en voor het milieu.

Je kunt een groen dak zelf aanleggen met dit stappenplan. Kort samengevat een groendak is een dak met vegetatie op. Dit kan gaan van gras of sedum tot volledige tuinen met bomen, hagen en struiken. Een grasdak is, zoals de naam al aangeeft, een dak begroeid met gras.


Een groendak is een normaal dak op je huis, maar dan beplant met. Het moet gezegd dat gras - en tuindaken nog beter isoleren, maar de . Je hebt begrepen dat het een dak is dat (grof gezegd) bedekt is met planten of gras.

Dit biedt een meerwaarde voor jezelf en zorgt voor een . Kunstgras op plat dak ook wel genoemd groendak is in opkomst, en dan met name platte daken voorzien van sedum. Sedum is een soort vetplantje dat heel . Meer varianten met zaaigoed – Grasdak, Kruidendak, Bloemenweide. Zaaigoed is zeer geschikt voor het aanbrengen van vegetatie op een groendak. Het kan voorkomen dat uw groendak ook gras bevat, deze pollen trek u er.


Ook kan het in een hele hete zomer voorkomen dat uw dak er droog en rood wor . De intensieve vegetatie ( gras , struiken, bomen, vaste planten etc.) vormt de bovenste. Helaas is niet ieder dak geschikt voor een daktuin. Als je een plat dak hebt, is het om verschillende redenen interessant om een groendak of daktuin te overwegen. Groeit er ook gras op je dak ? Bestaat een groen dak alleen in ScandinaviĆ«? Toegang tot het dak is mogelijk, meestal worden hiervoor paden, muren en zelfs waterpartijen.


Of het nu gaat om grasdaken, sedumdaken of daktuinen, wij kunnen ook voor uw huis een groen dak realiseren. Dat kunnen grassen zijn, kruiden, vetplanten of een ander soort vegetatie.

Vaak bestaat de begroeiing uit mossen en sedumsoorten of kruiden en gras ( extensieve daktuin) die mooi groen worden en je dak isoleren. HELLING VAN HET DAK 1° tot 45° of 60° ( tot ). Pas als het dak zijn maximale waterbufferende capaciteit heeft bereikt zal er water afgevoerd worden. Haal de kleur van de natuur in uw leefomgeving. Een kunstgras groendak is een even mooie als praktische manier om het dak van uw woning nuttig te . Een manier om zuinig met energie om te gaan is het aanleggen van een levende , groene laag op je dak.


Andere termen die je vaak tegenkomt . Hoe leg je het beste een groen dak aan? Hoi allen, Afgelopen september is bij ons een plat dak vervangen. Een intensieve groendak is een daktuin met begroeiing die je ook in een . Ook is toen nieuw grind aangebracht.


Vanochtend zag ik door het grind . Een daktuin is een echte tuin op het dak met verschillende planten, struiken en. Voor een groendak met gras en kruiden breng je een substraatlaag van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts