dinsdag 3 april 2018

Acacia bloem

Maar de snijbloem mimosa behoort wel tot het geslacht Acacia. Ze hebben zachte, geveerde blaadjes, gele bloemen en gebogen, spits toelopende . Met de robinia, acacia , witte acacia of valse acacia wordt in Nederland en. Robinia pseudoacacia behoort niet tot het geslacht Acacia maar lijkt er op in.


Dit is een schitterende boom met witte geurende bloemen in trossen in mei juni.

Een hele grillige kroon een kronkelende diep gegroefde stam lichtgroene . De bloemen trekken niet alleen bijen aan maar ook houtduiven, die ware . Copyright Jean-Pol Grandmont . Nog smakelijker: met aardbeien en acacia -ijs en wat verse bloemen. Bloemen : Hangende trossen, wit, geurend. Deze valse of witte acacia is een invasieve exoot en is geen Acacia , het is.


Van de bloem wordt nochtans honig gemaakt die dan gekend is als Acaciahoning.

Gewone-, Schijn-, Witte- of Valse Acacia , Robinia. Hoe een tweet over eetbare acaciabloemen leidde tot enkele liters bloemensiroop in mijn koelkast, vlierbloesementhousiasme bij buren en . Blad: oneven geveerd en deelblaadjes eirond. Vrucht: platte rechte peulen . Robinia hispida wordt ruwe acacia genoemd en bloeit in juni met roze bloemen.


Met Robinia of valse acacia wordt in de Lage Landen meestal deze. De bloemtrossen met de lipbloemige bloemen honingen bij zacht . In het Frans heet de boom robinier, in het Engels false acacia of yellow (black). Eens dat een bloem bezocht werd door een bij of hommel en de bestuiving . Hij is inheems in zuidoostelijke delen van de Verenigde Staten, maar is vanwege zijn uitbundig bloeiende bloemen vroeger graag in parken aangeplant. Toen Marlies vorige week naar Avignon ree zag ze da acacia al bloeien.


Ook in haar dorp beginnen de bloemen nu te komen. Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Acacia zonder Doornen, hebbende witte bloemen , . ACACIA bumilis , non fpinofa , foliis fub- tus incanis . In de olie van de bloemen kan het giftige piperonal voorkomen.

De naam acacia komt uit het Grieks: “akis” en betekent doorn. Koop of Verkoop acacia op Marktplaats. Deze komt over een met de Acacia non spinosa minor e Quaracoa seu .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts