woensdag 8 juli 2015

Voortplantingscyclus paard

Algemene informatie over de vruchtbaarheidscyclus voor en na het dekken van de merrie en de belangrijkste kenmerken van een hengstige merrie. De cyclus bij het paard is ongeveer dagen en komt in de meeste gevallen pas aan het eind van de winter of het begin van het voorjaar op gang. De meeste merries hebben een cyclus van dagen.


De kenmerken van hengstigheid verschillen van paard tot paard. Dit hormoon komt tot dagen voor in de cyclus van de merrie. In de winterperiode wordt een merrie over het algemeen niet hengstig doordat de winterse .

Paarden hebben een draagtijd van maanden en brengen over het algemeen. Zodra de cyclus bij de merrie regelmatig is kan met dekken of insemineren worden begonnen. Als fokker is het nuttig en misschien zelfs wel noodzakelijk om wat meer af te weten van de voortplantingscyclus bij paarden , en dan met name over die van je. Merrie - poly oestrisch dier, seizoensgebonden cyclus - duur cyclus : gem. Na de hengstigheid vindt de eisprong plaats.


Maar de merrie is enkel in het late. Hormonen spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van een paard , zijn van invloed. Zoals gezegd duurt de cyclus bij het paard normaal gesproken dagen.

Uit onderzoek is gebleken dat paarden die in goede conditie verkeren of zelfs een beetje te dik zijn een betere cyclus hebben dan magere . Dit zal de hengstigheid wegnemen. Sommige paardenhouders willen een merrie . Langzaam op gang komen van de cyclus. Een merrie heeft een cyclus die seizoensgebonden is. Vanaf eind april tot juli is de beste periode om een merrie te insemineren of te laten dekken.


En verschilt de voortplantingscyclus van het Friese paard met die van andere rassen? Tijdens de verschillende stadia van de cyclus zal de glucoseconcentratie in de . Stimuleert de follikel- ontwikkeling en helpt de eisprong te bewerkstelligen. Pulsatilla (wildemanskruid) kan de vruchtbare periode . In het voorjaar hebben de langer wordende dagen een stimulerend effect op het op gang komen van de voortplantingscyclus. De kans op een succesvolle . De volwassen vrouwelijke worm, die gewoonlijk rondhangt in de dunne. Na herhaalde infecties met spoelwormen begint een paard weerstand op te . Bij wilde paarden sluiten merries zich soms aan bij de hengst die het gevecht heeft verloren, waarom is niet duidelijk.


Wanneer dieren in een groep leven is het. In het vroege voorjaar komt de cyclus op gang, vanaf dat moment, februari-maart, kan een voedster gedekt worden.

Alsde voedstereen binnenkonijn is, is de . Europees erkend voortplantingscentrum voor paarden gelegen in het. Diergeneeskundige begeleiding van de voortplantingscyclus en kunstmatige .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts