dinsdag 7 juli 2015

Uienvlieg bestrijden

Het lijkt erop dat voor de uienvlieg drie methoden werken: fijnmazig gaas, steriele vliegen en chemische bestrijding. De uienvlieg of preivlieg is 6-mm lang en lijkt veel op een grote huisvlieg. In mei komen de vliegen uit de grond in velden waar het vorige jaar ui of prei stond.


Actieve bestrijding kan door bestuiven met basaltmeel, besproeien met . Er zijn twee tot drie generaties per jaar in de periode mei - september.

Ook een biologische bestrijding met door bestraling in het popstadium . Aaltjes tegen larven uienvlieg zijn een geheel biologisch bestrijdingsmiddel. Plaaginsecten bestrijden : hoe werken aaltjes? De naam zegt het al, de uienvlieg komt voor op alliumsoorten en wordt dan ook wel preivlieg genoemd.


De vlieg zet haar eitjes in mei af aan de voet van . De nieuwe generatie Spruzit-R is te gebruiken voor lastig te bestrijden plagen als spint, trips en wol-,. Spintmijten hebben een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad. Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal .

Equisetum is een lastig onkruid. De witte maden van de uienvlieg kunnen, vooral in een vroeg stadium van de ui, veel schade veroorzaken. Piet Schleper uit Ens rijdt dagelijks door Flevoland om steriele uienvliegen uit te zetten. De larven van steriele uienvliegen tasten de uien niet . Deze toxines bestrijden rupsen, vliegen, trips en kevers in diverse teelten door . Steriele-In- secten-Techniek (SIT).


Deze succesvolle methode wordt uitsluitend in Nederland commercieel toegepast door het . De reguliere manier om de uienvlieg te bestrijden is gebruikmaking van uienzaad dat gecoat is met insecticiden. De buitenschil van het zaad . Bestuif de plantuien met algenkalk of gesteentemeel. Salie bij kool houdt rupsen weg. Muizen hebben een hekel aan kruizemunt.


ECOstyle WortelvliegVrij - tegen wortelvlieg, uienvlieg en preivlieg - 2gram is dé natuurlijk oplossing! Het kiezel-kruidenpreparaat is geschikt voor toepassing . Een uienvlieg is klaar om haar eitjes op een uienplant te deponeren. Een van de duurzaam- ste methoden om deze te bestrijden ,.

Larven uienvlieg bestrijden. Jij ontvangt thuis jouw bestelling aaltjes (inclusief gebruiksaanwijzing), deze meng met je water en verspreid je met behulp van een . See what people are saying and. Uienvlieg bestrijden met steriele mannetjes.


Zo kun je schade beperken zonder t. Wil je slakken bestrijden ? Het uiteindelijke doel van. En bij oorlog zijn er alleen maar verliezers. Bestrijden is een synoniem van oorlog.


Ook in het geval van bestrijding van plagen en ziekten is dat . Door bodemtoepassing van de aaltjes tegen larven uienvlieg wordt de plaag effectief bestreden. Deze plaag is te bestrijden van april tot en met oktober, bij een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts