woensdag 8 juli 2015

Illegaal bomen kappen

De wetgeving rondom bomen kappen uitgelegd. Het is jouw boom en jij wil de boom kappen. Illegale velling is dus niet aan te raden. Winter is het snoei- en kapseizoen bij uitstek.


Wie bomen en struiken weg wil, doet het nu. Wie een boom omzaagt of hem zo ver insnoeit dat .

Bij het illegaal kappen van bomen kan door de overheid op verschillende manieren handhavend worden opgetreden en de straffen die daarop . In sommige gemeenten is het verboden om bomen te kappen of te verplaatsen. Voor het kappen van een boom moet u soms een vergunning aanvragen bij uw . Boomverzorgers zijn geen juristen, maar kunnen wel uitzoeken of een boom gekapt mag. Maar bedenk dan dat er streng gecontroleerd wordt op het illegaal kappen van bomen. De kans dat je gepakt wordt is dus heel groot.


En de boetes zijn ook niet. Vraag: Illegaal boom kappen ?

Heeft er iemand enig idee hoe hoog de boete kan oplopen voor het rooien van bomen waar je geen vergunning voor hebt ? Een derde mening is dat de gemeente afhankelijk is van toevallige voorbijgangers die zien dat iemand bezig is om zijn boom om te kappen en . De buren gaven geen toestemming om de bomen te kappen. Uiteindelijk zouden ze gezegd hebben dat de Drachtster wat hun betrof mocht . Vanaf volgende maand wordt in Lubbeek een nieuw gemeentelijk politiereglement van kracht dat het zonder vergunning kappen van bomen. Een politie-agente liet recent in de Spoorbermstraat in Kortrijk achttien bomen illegaal kappen. De stad laat nu een pv opmaken door de.


Het gemeentebestuur wil hiermee volgens burgemeester Theo Francken (N-VA) een einde maken aan het illegaal kappen van bomen op . Als je een bouwperceel wil kaalkappen, moet je een kapvergunning aanvragen. Een vergunning voor het kappen geeft de aanvrager toestemming één of meer bomen te kappen. Het bomenbeleid van de Gemeente Borne is gericht op het . Meestal hebt u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt deze vergunning aan via het . Legaal een boom kappen doet u door regelgeving in het onderstaande overzicht na te leven: Controleer altijd of u . Wilt u illegaal bomen kappen voorkomen? Het kappen van een boom is aan een aantal regels gebonden.


U heeft mogelijk een vergunning nodig. Omgevingsvergunning boom kappen.

Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Ontbrekend: illegaal Bomen kappen - Onderwerpen A-Z - Voor Bewoners - Gemeente. Voor welke bomen hebt u een omgevingsvergunning.


De kosten voor herplant kunnen bij illegale kap van. Herplant en illegale kap .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts