dinsdag 3 april 2018

Lavendel grondsoort

Ideaal voor lavendel is een zanderige leemgrond met een pH-waarde tussen de en. De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. De grond mag zelfs zanderig zijn want een goede drainage stelt lavendel zeker . Lavendel doet het dan ook goed op zonnige, drogere plaatsen.


Meng dan veel brekerzand door de grond.

Geef dan liefst de grond eerst water voor het planten. Bijna altijd is de grond vochtig genoeg om hier van af te zien. Deze plant verkiest een plaats in de volle zon en vraagt een goed doorlatende enigszins kalkhoudende grond met een matig . Koop lavendel als plant of kweek het zelf op uit zaad. Kies bij het kopen van lavendelplanten voor een soort die past bij wat je wilt.


Voor een rijke bloei zet je lavendel in de zon. Knip uitgebloeide aren direct weg. Controleer de pH-waarde van de grond.


De beste grondsoort voor de halfheester lavendel is een zanderige grond die goed waterdoorlatend is.

Strooi op zware (klei) grond een handje fijn grind onderin . Is de grond te compact en te zwaar, dan kan u de drainage van uw grond vóór het. Lavandula angustifolia is een uitstekende, winterharde lavendel. Plant alle soorten lavendel op een zonnige plek, de grond mag aan de . Grondsoort , Goede tuingrond.


Oh en zorg ervoor dat de jonge plantjes niet de hele . Er zijn heel wat varianten in omloop van de verschillende soorten lavendel. Hij is vooral geschikt voor wat droge, maar humusrijke grond. De struik behoort tot de lipbloemigen.


Weinig bodemeisen, maar niet op natte grond. Na de winter terugsnoeien. Kompakt groeiend struikje . Een lavendelstruik kan een breedte van . Hij geurt net zoals de gewone lavendel heerlijk en is dan ook een echte bijen- en vlinderlokker. Wel stelt hij meer eisen in de verzorging dan de gewone . In dit Balkon- en Terrasrecept leggen we je stap voor stap uit hoe je lavendel in.


Voel met je vinger aan de grond of de lavendel niet te nat of droog staat. Koop of Verkoop lavendel op Marktplaats.

Water geven in de vaste grond is .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts