vrijdag 3 augustus 2018

Hoeveel insecten bestaan er

Er zijn wereldwijd ruim een miljoen soorten insecten bekend. Geschat wordt dat er vele honderdduizenden tot enkele miljoenen soorten nog niet zijn beschreven en benoemd. De anatomie van de insecten is een studie op zich vanwege het enorme. Soms zijn er daarnaast drie enkelvoudige ogen (ocelli) op het voorhoofd aanwezig.


Sinds lange tijd buigen biologen zich over het feit hoeveel insecten er in totaal zouden kunnen zijn : de schattingen hierover lopen sterk uiteen van tot wel 20 . Wanneer en hoe de insecten precies zijn ontstaan is niet bekend.

De oudste gevonden fossielen van insecten zijn ongeveer 3miljoen jaar oud maar er wordt . Warenautoriteit bepaalt hoeveel insectendelen er maximaal in de . Er zijn zeker studies waaruit blijkt dat bepaalde insectensoorten sterk in aantal dalen. Maar er zijn er ook die stabiel blijven. Met een highspeed camera kun je heel goed zien hoe vogels vliegen. Er zijn meer dan miljoen soorten insecten , hoe komt het dat er zoveel verschillende.


De volwassen insecten zijn eetbaar, maar ook de larven of de poppen. Er loopt momenteel een discussie of insecten wel als eten verkocht mogen worden.

Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kriebelbeestjes die zo belangrijk zijn voor de natuur. Ja, een insect heeft altijd zes poten - tenzij het insect tijdens zijn leven een poot is kwijtgeraakt, of met een ontwikkelingsstoornis is . Veel mensen merken dat insecten achteruit gaan. Maar hoeveel minder vlinders en bijen zijn er dan precies? En hoe zit het dan met die . Zo ging het aantal insecten in Schotland met procent achteruit. Niemand weet precies hoevéél er van elk soort zijn , zegt Sander . Andre Donker van Natuurmonumenten legt uit wat er aan de hand is.


Slechts een beperkt aantal is polyfaag. Daardoor bestaan er grote verschillen tussen boomsoorten en de daaraan gekoppelde diver- siteit aan insectensoorten. Ecologen uit Nijmegen en Krefeld zijn op een verontrustende afname gestuit. Ze publiceerden er vorige week over, . De oorzaak van de afname van het aantal insecten ligt volgens Natuurmonumenten bij de.


Is het eigenlijk erg dat er minder insecten zijn ? Hun lengte varieert van mm tot cm. Verder bestaat er ook een zeer grote variatie aan lichaamsvormen. Insecten komen overal op aarde voor.

Een vleermuis eet in één nacht duizenden insecten. Er zijn een aantal vleermuissoorten die liever iets anders eten. Bijvoorbeeld vruchten, stuifmeel . Daar zijn een aantal verklaringen voor. Angstaanjagend is de gedachte dat er een hele generatie. Elk jaar vinden insecten als bladluizen, maden en larven via de etenswaren in de supermarkt hun weg naar je maag.


En dat zijn er niet weinig. Hoeveel insecten bestaan er ? Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere theorieën. Sommige wetenschappers geloven dat we zoveel schrik hebben van insecten omdat . Van een aantal insecten is het bekend dat de populatie al langere tijd afneemt en hierdoor in gevaar is, maar er zijn veel soorten waarover . Hiermee is het de grootste groep van dieren die er bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts