vrijdag 10 augustus 2018

Pseudo vogelpest

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de ziekte van Newcastle, ook wel pseudovogelpest genoem vastgesteld bij sierpluimvee van . Nieuw geval van pseudovogelpest vastgesteld bij opfokbedrijf in Waregem. Eerder deze maand werden al algemene maatregelen opgelegd . De pseudovogelpest wordt ook wel New Castle Disease of kortweg NCD genoemd. NCD is een zeer gevreesde ziekte, omdat het een zeer snelle incubatietijd . Newcastle disease (ND), ook wel pseudovogelpest genoem is een zeer besmettelijke ziekte bij vogels.

Een poos na de aankoop wordt op het bedrijf van Van der Laan pseudo - vogelpest geconstateerd. Hij loopt hierdoor grote schade op en vele hennen gaan . Maatregelen pluimvee - Pseudovogelpest. Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije weken de ziekte van Newcastle (de pseudovogelpest ) bevestigd bij kippen van hobbyhouders in . Het virus is over de gehele wereld versprei maar er zijn vrij grote verschillen in ziekmakend vermogen tussen de verschillende stammen.


Tot en met juli geldt er een verbod op het overdragen van pluimvee en mag je met deze dieren niet deelnemen aan verzamelingen. Omdat de kans bestaat dat er pseudovogelpest heerst onder de kippen van Delto Poultry in Lauwe, is het bedrijf geblokkeerd. Toen op de markt in Anderlecht .

Het FAVV heeft de ziekte van Newcastle of pseudovogelpest vastgesteld bij sierkippen van drie hobbyhouders in de gemeenten Kessel (provincie Antwerpen ), . In Ottergem, een deelgemeente van Erpe-Mere, is een variant van de vogelpest uitgebroken. Het FAVV versoepelt de maatregelen m. De ziekte is vastgesteld bij de kippen van een . Duivenliefhebbers hadden gehoopt op versoepeling van de maatregelen voor wedstrijdduiven rond haarden van pseudovogelpest in . Noodmaatregelen pluimvee pseudovogelpest. Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok! Nieuwsberichten over pseudo - vogelpest. Waregem in West Vlaanderen is Newcastle Disease, ofwel pseudovogelpest vastgesteld.


In Ninove en in Eeklo is pseudo - vogelpest opgedoken bij pluimvee. Voor alle duidelijkhei je mag nog altijd kip en ander gevogelte eten. Klik op de link om het document te downloaden. In een duiventil in het Belgisch-Limburgse Maaseik is de pseudo - vogelpest paramyxo geconstateerd.


Voor het eerst in jaar werd de aanwezigheid van een paramyxovirus type vastgesteld in België door . Paramyxo wordt veroorzaakt door een virus. Online vertaalwoordenboek. In Haaltert is een uitbraak van de pseudovogelpest vastgesteld.


Daardoor is een veiligheidszone van k afgebakend.

Een deel van Serskamp ligt binnen deze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts