donderdag 6 september 2018

Parasolboom snoeien

Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom. Door de specialist van tuinplantenwinkel. Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien.


Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet. Dakbomen houdt u met snoeien in vorm.

Het zijn vormbomen met een platte, horizontale groeiwijze die steeds meer in tuinontwerpen worden . Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . De parasolboom is de oplossing! Dan is het een kwestie van elk jaar snoeien.


Snoeien van een Dakplataan. Zomersnoei: Overtollige bladeren en takken en zijscheuten verwijderen. Wintersnoei: Alle omhooggroeiende takken verwijderen.

Bomen met een dakvorm zijn prachtig, maar niet helemaal door de natuur zelf verzonnen. Het snoeien van de dakplataan. Tijdens de zomermaanden zie je dat het dak wat jij ooit gekocht hebt enorme lange scheuten omhoog gaat maken. Ze verdragen flinke snoei , en kunnen geleid worden.


Dat maakt ze zeer geschikt om als vormboom gekweekt te worden, horizontaal geleid tot dakplataan, . Het vroege voorjaar is de beste tijd om een dakplataan terug te snoeien. De boom heeft een enorme groeikracht en maakt in een groeiseizoen . Testen om andere grootbladige bomen in te schakelen als parasolboom. Indien je een parasolplataan juist snoeit is hij onderhoudsvriendelijk en vooral heel . Naarmate dakbomen ouder worden is dakbomen snoeien minder noodzakelijk.


Wilt u uw dakboom snoeien ? Doe dit dan in het voorjaar of najaar als de bomen. Tuintip soorten dakbomen en advies hoe planten en snoeien van dakbomen. Deze boom maakt wel stevig rugschot dus goed snoeien om hem in toom te houden.


Vergeet je hem een keer te snoeien , dan moet je zowat een hoogwerker bestellen om er bij te kunnen. Een tweede minpunt is dat de jonge . Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom toegepast als leiboom, schaduwboom (dakplatanen) of als .

Zo kunnen dakbomen, zoals de dakplataan en bolbomen zoals de bolacacia gesnoeid worden. Er zijn ook bomen die je beter niet kan snoeien in januari. Online makkelijk kopen, kwaliteit tegen scherpe prijs. De bladeren bevatten een soort haren waar de meeste mensen tijdens het snoeien allergisch op reageren. Om hem mooi als dakplataan te . Niet voor niets noemen we de dakplataan ook wel parasolboom.


De dakplataan is de meeste bekende. Meestal wordt de dakplataan 2x . De takken die op de stam groeien kunt u het hele jaar door eraf snoeien. Een dakboom, of parasolboom is een echte aanwinst voor uw tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts