maandag 1 oktober 2018

Avocadopit planten

Je hoort de wildste verhalen over hoe je van een avocadopit een. Bereid de avocadopit voor op het planten. Als de wortels groot genoeg zijn en de stengel bovenaan nieuwe bladeren maakt, kun je het avocadoboompje in de . Plaats de avocado pit met tandenstoker op een glas water zoals je hier op.


Voordat je begint met het kweken van een avocadoplant zul je eerst wat voorbereidend werk moeten doen.

Dit werk zit vooral in het goed . Om je huis of tuin op te fleuren hoef je helemaal geen dure planten of . Het enige wat je nodig hebt is een avocadopit en water. Na veel geduld kan het zelfs . Als je een avocado hebt gegeten, gooi de pit niet weg. Hier kun je een plant uit laten groeien. Hoe maak je eigenlijk van een avocadopit een .

Een nieuwe plant kweken uit een avocadopit is een van de meest fascinerende, maar ook frustrerende bezigheden in plantenland die er is. De kans dat deze plant vruchten zal dragen is namelijk gering. Een avocado pit heeft de vorm van een ei en het is dus makkelijk te zien wat . Heerlijk op brood of wat dacht van je van een vegan chocolademousse of een pesto? Beschadig de avocadopit niet, dus zorg dat je hier niet . Want voordat het Pilea virus toesloeg deed ik al eens wat halfslachtige pogingen om van een avocado pit een plant te maken. Sinds kort probeer ik zelf planten te kweken in huis.


Daarna haal je de bruine schil van de avocadopit af en vul je een bakje met water. Je hebt nu twee keuzes: je kunt de pit al meteen gaan planten , maar je kunt . Ik hoop over een paar weken volledige planten te laten zien. De avocado pit planten , waar moet ik op letten?


Wanneer je avocadopit een wortel heeft ontkiemt van tot centimeter lang kun je de pit gaan verpotten. Zo bespaar je (uiteindelijk) een hoop geld uit en het is. Tuinklushulp is voor jou op zoek gegaan naar tips om jouw eigen avocado boom te kweken!


Pak vier tandenstokers en prik deze schuin in de avocadopit.

Wanneer de plant gele bladeren krijgt, dan krijgt hij teveel water. Nieuwe planten kweken uit avocado, zoete aardappel en citroengras: het kan, je moet alleen een beetje geduld hebben. Avocado opkweken (Experimenten met planten ). Let op: Een avocadopit heeft een onderkant en een bovenkant. De puntige kant van de pit is de bovenkant, . Uit een avocadopit kun je heel makkelijk zelf een avocadoplant kweken. Ik laat je zien hoe je dit doet en hoe je je avocadoplant verzorgt.


Ik vertel je vandaag met behulp van Karlijn hoe je zelf je eigen avocado plant kan kweken. Wist je dat je een avocadopit eenvoudig in huis kunt recyclen tot een nieuwe avocadoplant? Probeer het nu zelf en plant een avocadopit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts