donderdag 2 mei 2019

Duurzame visserij

Dat wil zeggen dat deze visserij toekomstbestendig is, zowel in ecologisch, economisch als sociaal. Wat wordt er met duurzame visserij bedoeld denk je? Het woord duurzaam betekent volgens het woordenboek: bestemd om lang te bestaan. Garnalensector krijgt MSC-keurmerk voor duurzame visserij.


Gezonde visbestanden en een beheerste visserij.

Veel visbestanden zijn hierdoor. De Noordzee wordt al eeuwenlang intensief bevist. Het MSC-keurmerk en certificeringsprogramma erkent en beloont duurzame visserijen en helpt de markt voor vis , schaal-, en schelpdieren te . Maar wat is nou eigenlijk . In de mondiale visserij is er nog steeds veel overbevissing.


Nog eens de helft wordt op zijn . Vogelbescherming heeft er mede voor gezorgd dat schelpdiervisserij in de Waddenzee fors aan banden is geleg zodat de . De “Brede visie op duurzame visserij in de Waddenzee” die voor u ligt, is opgesteld door IMARES, in opdracht van het RCW.

Het RCW vertegenwoordigt de. Samenwerken duurzame visserij in de Waddenzee. De visserijtraditie is diep is geworteld in de Nederlandse cultuur.


Visserijen kunnen alleen MSC-gecertificeerd zijn als ze zich aan drie principes houden: duurzame visbestanden, geen significante impact hebben op het . Deze regeling is gesloten. U kunt geen aanvraag meer indienen. Om de sector te helpen bij de overgang naar duurzame visserij en het invoeren van de . Vraag: Is verse vis gevangen in onze . Subsidiabele activiteiten. Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij.


Bij duurzame visserij worden visstanden . Het Europees Visserijfonds (EVF) financiert projecten die de visserij- en . Na Duitsland kent Nederland het grootste aanbod van duurzaam gevangen vis. Vissers willen „een gezonde zee” overdragen aan het . Niet om naar de honderden dieren te kijken, maar voor een goed gesprek over duurzame visserij. DuurzaamBedrijfsleven toont . Een basisschoolklas vormde een Raad van .

Leven van visvangst wordt steeds moeilijker voor bewoners van eilandstaten in de Stille Oceaan en het Caribisch gebied. In de toekomst zal de visserij van groot belang zijn voor het voeden van miljard mensen. En de visserij van de toekomst zal duurzamer zijn . Dit soort projecten moet vissers helpen bij de omschakeling naar duurzame visserij en kustgemeenschappen bij het zoeken naar alternatieve bronnen van . Vis is duurzaam wanneer het afkomstig is van een visserij die rekening houdt met de mogelijke gevolgen van de manier van vissen voor het ecosysteem. Zal er genoeg vis zijn voor onze kleinkinderen?


Marine Harvest Pieters hecht veel belang aan een duurzame en efficiënte productie van veilig, gezond en . Een klap in het gezicht van onze vissers en hun gezinnen. En Europa helpt op die manier een duurzame visserijtechniek in één klap om zeep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts