vrijdag 8 januari 2016

Meidoorn boom

Sommige soorten komen ook als boom voor. In West Azië en Noordwest Afrika staan varianten van meidoorn. Crataegus laevigata English . De eenstijlige meidoorn is een kleine boom met makkelijk herkenbare bladeren.


De bladeren zijn klein, gelobd met tot lobben en ingesneden.

Deze rode meidoorn is uitstekend geschikt voor de wat kleinere tuin, uit voorraad leverbaar uit eigen kwekerij Ten Hoven Boomkwekers Apeldoorn ! Aantrekkelijk voor bijen en vogels. Meidoorns zijn struiken of kleine bomen , meestal gedoorn met een rijke bloei en vruchtdracht. Meidoorn is een struik of boom waarvan we zowel in de lente als ook in het najaar kunnen genieten: van de stralend witte bloesem in mei en de vele rode . Vanuit grote struik groeit deze meidoorn uit tot een laag vertakte boom. Doordat de takken iets afhangen ontstaat een brede compacte kroon.


Rode Doorn, ook wel de Rode Meidoorn genaam is een bekende kleine klassieke boom. Hoogte van een struik ongeveer meter, hoogte van een .

Meidoorn is een kleine tot middelgrote boom met witte of roze bloemen in schermen en donkere, glanzendgroene getande bladeren. In oktober van dit jaar heb ik op een zaterdag meegelopen met een wandeltocht langs monumentale bomen. De meidoorn -haagbeuk-berceau in Baarle-Nassau. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca.


De nederlandse naam is Eenstijlige meidoorn , familie van de Rosaceae. Een veel voorkomende struik of kleine boom. Eénstijlige meidoorn is weinig eisend qua bodemvruchtbaarheid en. Aan de boom hangen kleine doorntjes van ongeveer cm . Kleine boom , vaak gekozen voor zijn opvallende bloei met rode bloemtrossen en het mooi, blinken gelobd blad.


Hij is mooi als solitair maar . Het is een kleine boom met forse doorns, . De takken van deze boom hangen iets af en vormen een brede compacte kroon. Halfstam, jonge boom , wortelgoe € 27. Meidoorn boom komt het meest voor in koudere gebieden van Europa en Oost-Amerika.


Als boom kan de Meidoorn een hoogte bereiken van meter . De tweestijlige meidoorn verschilt weinig van de veel algemenere éénstijlige.

Het omhakken van de boom zou ongeluk, zelfs de dood tot gevolg kunnen . Het hout is hard en fijn van structuur. De Meidoorn is sinds mensenheugenis een boom geweest met vermeende bijzondere . De kroon in onregelmatig rond met diepgroen blad. In het voorjaar is het blad een beetje rood. Mooie rode meidoorn bomen.


Zoals de laatste foto nu niet in bloei, maar op de andere fotos weergegeven hoe ze in bloei zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts