woensdag 8 juni 2016

Bromelia stekken

Plaats daarna de verwijderde stekken in een aparte pot en mest deze eventueel bij met groene kamerplanten voeding. Laat de Bromelia gedurende één jaar . Na de bloei van een bromelia ontstaan stekken aan de basis van je bromelia. De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken.


De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . Nu wil ik weten hoe je de planten moet stekken en wanneer.

Bromelia - stekken - Gifkikkerportaal - Forum - Overige - posts okt. Plantenkenners: bloem Bromelia uitgebloeid plant dood? De stekjes moeten de helft van de lengte van de moederplant hebben, voordat ze.


Als de Bromelia uitgebloeid is dan is deze plant niet dood. Bestel nu Bromelia stekken - speciale terrarium mix - stuks bij Claessen Orchideeën voor maar € 595. Altijd al je eigen bromelia willen kweken? Probeer het aan de hand met dit filmpje!


Ik heb deze week een bromelia gekocht. De stekken moeten de helft van de lengte van de moederplant hebben, voordat ze eraf gehaald .

De Bromelia is een subtropische plant die je tegen kunt komen in. Je vindt de stekken bij de Bromelia na de bloei aan de basis van de plant. De ananas is daarmee een van de weinige Bromelia die een commercieel nut heeft. Ananas is te vermeerderen door het nemen van een stek van de vrucht,.


De Guzmania heeft een rozet van . Twee daarvan zijn nu mooie stevige plantjes geworden. De planten sterven nadat de plant haar bloemen heeft gehad in de zomer, maar nieuwe planten kunnen gemakkelijk worden gekweekt uit de stekken die . Met een scherp mes wordt de plant gedeeld en de stekken apart opgepot in . Er kunnen zich dan uitlopers langs de moederstam vormen. De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar. Na deze bloei, is de kop uit de Bromelia , waardoor hij niet verder kan groeien, wel gaan deze planten hierna nieuwe stekken vormen, dus leeft . Wanneer de stekken verwijderd worden maakt niet uit als de stekken. Ook hebben ze veel Tillandsia hybrides . Het wordt tijd voor een nieuwe want een bromelia bloeit maar een keer.


Indien je deze jonge plant water geeft . Exclusive range Bromelia stekken - speciale terrarium mix - stuks at Claessen Orchids. De eerste teelt (vanaf april) met bromelia (Vriesea en Guzmania rana) en cultivars. Zij stelt zich bereid tot het beschikbaar maken van stekken voor de contactgroep ten behoeve van ruilen.

Neoregelia punctatissima vormt snel vele stekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts