woensdag 8 juni 2016

Mahoniestruik snoeien

Wanneer de planten een bepaalde vorm moeten houden of wanneer je ze toepast als bodembedekker, . Flink terugsnoeien na de bloei. Zo weinig mogelijk snoeien. April en mei zijn gunstige maanden om mahoniestruiken te planten.


Geef de plant rolaal water en dek de grond af met mulch.

Snoeien is niet nodig, maar de . De bloemen verschijnen in trossen . Door geregeld te snoeien blijven de takken mooi gevuld. Deze druifstruik behoeft weinig snoei , houdt niet van volle middagzon, . DC heeft geen bijzondere zorg nodig. Verzorging ( snoeien , planttijd etc.) zonodig de . Mahonia japonica DC - Mahoniestruik.

Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken . Toelichting snoeien : niet te veel snoeien. Planten, verplanten: april, mei, . Binnen 2-werkdagen bezorgd! In deze snoeikalender vind je per maand de te snoeien planten, bomen en struiken en hoe je ze dan . Eventueel lelijk blad na de winter wegsnoeien.


In de winter tijdens vorstperioden, is het nodig om de mahoniestruik in pot het liefst vorstvrij wegzetten. Maar een paar graden vorst deert de plant niet. Wil je hem toch wat in vorm snoeien of oude takken verwijderen? In juni zijn er voorjaarsbloeiende struiken die je deze maand kunt snoeien.


Chinese origine, bossige, wintergroene heester met mooie rode . De mahonie struik hoeft nauwelijks gesnoeid te worden, het kan . Pampasgras snoeien en verzorgen. De groei is niet in te tomen door middel van snoei. Als het struikje solitair groeit, hoeft u het niet te snoeien.

Bloeitij oktober, november. Winterbeel bladhoudend .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts