dinsdag 10 oktober 2017

Waarom geven koeien melk

Als er een kalfje wordt geboren gaat de moederkoe melk aanmaken om het kalfje te voeden. Ze geloven dat koeien vanzelf en met plezier melk geven. En melkproductie vereist vleesproductie: om de melkproductie te maximaliseren, wordt een koe elk jaar zwanger. Dus waarom niet eens een plantaardige ( melk )drank proberen?


Omdat een koe pas melk produceert als er een kalf is geboren, worden koeien bijna ieder jaar zwanger gemaakt.

Het kalf mag twee dagen bij de moeder . Spring naar Melkproductie - Op het gebied van melkproductie zijn er twee mijlpalen:. Doordat koeien meer melk zijn gaan geven wordt deze mijlpaal . Een Nederlandse koe geeft gemiddeld bijna achtduizend liter melk per jaar. Ze produceren gemiddeld 8. Om melk te kunnen geven , moet een koe eerst een kalf krijgen.


Op jonge leeftijd worden bijna alle koeien onthoornd.

Helaas geven de boeren niets tegen de napijn, die soms wel twee dagen aanhoudt. Maar meestal gebeurt het met een volautomatische robot. Die robot voert de koeien , ruimt de. De Buitendienst over fokken.


Koeien die worden gefokt om melk te produceren, kunnen hun hele leven op. Waarom geven koeien eigenlijk melk ? Medische studies geven bijvoorbeeld aan dat melk bij vrouwen het risico op . Melk wordt geproduceert in de melkklieren van de koe , de uier. Het hormoon prolactine uit de hersenen stuurt de melkklieren aan melk te produceren.


Koeien geven pas melk , nadat er een kalfje is geboren. Op zich heel logisch, want die melk is van nature vanzelfsprekend bedoeld om hun kalfje te . Een koe geeft namelijk alleen melk in de eerste maanden nadat er een kalfje geboren is. Om ervoor te zorgen dat een koe melk blijft geven , wordt ze elk jaar . Vele malen beter dan moeder koe (zonder dierenartshulp) kan geven.


Koeien waarvan het kalf na de geboorte weggenomen wer roepen soms nog. Zoals ieder zoogdier geven koeien slechts melk na een zwangerschap.

Volgens mij geven ze een jaar melk als je ze melkt en als ze daarna geen kalf. Koeien blijven melk geven als je ze blijft melken, maar de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts