vrijdag 6 oktober 2017

Voer koeien

Voer voor koeien kun je onderscheiden in ruwvoer en krachtvoer. Het verschil tussen deze twee is niet altijd duidelijk, maar voer die een hoog percentage . Bijvoeren van dieren die onvoldoende ruwvoer tot hun beschikking hebben, is noodzakelijk. Wie precies wil weten wat een koe aan voedingsstoffen nodig heeft , . Rundvee A-brok is daarvoor geschikt (in de grove versie zit wat meer melasse).

De koeien mogen niet vervetten. Daarom moet slechts zeer beperkt krachtvoer . Een goede melkproductie en een goede melkkwaliteit starten met de juiste voeding voor de koeien. Om de kwaliteit van diervoer in de Nederlandse zuivelsector . Koeien krijgen ook krachtvoer. Dat koopt de boer bij de voerfabriek.


De fabrieken kopen hun grondstoffen voor dat voer in binnen- en buitenland.

Met het TopLac DroogstandsPlan worden problemen bij uw koeien voorkomen. Vers voer en drinkwater met voldoende bewegingsruimte zijn . Wat eet een gemiddelde Nederlandse melkkoe per dag? Alle informatie in een overzichtelijke infograpic.


Na de eerste keer kauwen gaat het voer naar de pens. De krachtvoergift van melkkoeien, exclusief jongvee, is 1. Om inzicht te krijgen in de voeropname van de koeien is op het bedrijf van maatschap Van der Goot in Sondel het voer gewogen, gedroogd en . Juiste en evenwichtige voeding van kalveren en koeien is van groot belang en. Maar ook als de koe eenmaal melk geeft is goede voeding van belang voor . Open bestand Voer herkennen.


Eten Een volwassen koe eet ongeveer negen keer per dag. Heb je vragen of opmerkingen over dit arrangement, dan kun je deze mailen naar b. Een koe drinkt daarbij ook nog eens tot 1liter . Dat meldt foktechnicus Pieter van . Droogstaande koeien vragen een andere ruwvoerkwaliteit dan melkkoeien.

Maar waar moet het ruwvoer van de belangrijkste groep (droge) . Melkveehouders moeten voldoende eigen grond hebben om zelf voor voer te kunnen zorgen voor hun koeien. Dat er voer ligt, betekent niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts