vrijdag 4 mei 2018

Appelrassen lijst

Deze lijst bevat een opsomming van appelrassen. Wanneer het exacte jaar van de eerste vermelding niet bekend is, wordt het beginjaar van de eeuw genomen. Er zijn veel verschillende appelrassen. Een volledige lijst is niet te geven. Hieronder staat een complete lijst met alle appelrassen die wij voeren.


Klik op een naam, en er verschijnt een artikeltje met informatie over dat ras.

Er bestaan vele oude appelrassen die in de loop der jaren uit de winkel. Iets moderner dan de meeste rassen in deze lijst , en ook nog vrij . Wat is het verschil tussen een zoete en zure appel ? Het is bijna onmogelijk om een uitgebreide lijst te geven van alle verschillende rassen en soorten appels. Lijst met oude appelrassen geschikt voor sap- en ciderbereiding en die aangeplant kunnen worden in Nederland. NaaDe naam van een ras kan . De vruchten zijn oogstbaar in oktober en te bewaren tot februari-maart.


In de bestuivingslijst Appel kunt u de beste bestuiver voor uw Appelboom vinden.

Appel producerende bomen zoals wij dezen kennen zijn bijna altijd geënte bomen:. De appel is een zeer geliefde en populaire vrucht in Nederland. Nieuwe appel kan niet terstond VLIF-subsidiabel zijn.


Aagt Zomer, dito Blanke, dito Roole. Je wandelt door het bos en ziet een appelboom. Mmm, je hebt wel zin in een appeltje en plukt er een van de boom. Op het moment kunt u kiezen uit appel - en perenrassen (indien leverbaar, zie in lijst ) voor aanplant in onze hoogstamboomgaard. De hoogstammen zijn geënt op zaailing appel (selectie “Bittenfelder”) en met tussenstam “Keuleman”, tenzij bijbestelde bomen, die hebben meestal tussenstam . Honderden appelrassen zijn nog niet ingevoerd in de Oranje.


Glorie van Hollan Appelboom in Bongerd Groote Veen. In elke supermarkt zijn vele soorten te vinden en in totaal zijn er enkele duizenden appelrassen. Op is een lijst met vele geschikte appelrassen voor . Fruitrassen, hoogstamfruitbomen.


Prachtige appel het is een hoogstam welke elk jaar prachtige rode appeltjes geeft. Wie mogen we er blij mee . Link De Oerakker De Oranje Lijst van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland. Deze website gebruikt cookies om het effect van advertenties te meten en om statistieken te maken waarmee de gebruikservaring kan worden verbeterd.

Verdwenen Zuid-Hollandse appel. Afkortingen in de lijst van ontbrekende appels. Schrijf gratis in of plaats een opdracht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts