donderdag 3 mei 2018

Scholekster ei

De scholekster (Haematopus ostralegus) is een zwart-witte steltloper uit de. Bijzonder-ei-van-scholekster. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Geslacht en soort: Haematopus ostralegus ( scholekster ). Scholeksters leggen vier eieren , om de dag een nieuw ei.

Eén broedsel per jaar, 3-eieren. Elke dag leggen ze een ei , tot maximaal eieren , daarna gaat het broeden beginnen. In een nestkom in een duin liggen zes eieren van een scholekster. Waar de scholekster ook neerstrijkt, overal liggen problemen op de loer. Lukt het wel om de eieren uit te broeden, dan verkommeren de . Broeden was er niet meer bij, dus week de scholekster uit naar elders.


SCHOLEKSTER – HAEMATOPUS OSTRALEGUS OSTRALEGUS. Pas vanaf eind april verschijnen de eerste legsels van tot eieren in een nestkuiltje dat .

Het vrouwtje legt 2-eieren , met een dag tussen de leg van elk ei. Wanneer er drie kuikens uitgekomen zijn, wordt het laatste ei niet meer uitgebroed en . Ze verlaten het nest binnen enkele uren, nadat ze uit het ei zijn gekomen. En moeten dan zelf hun eten zoeken.


Alleen vader en moeder scholekster voeren hun . Het lukt de vogels niet meer de broedcyclus, van eieren leggen tot jongen groot brengen, in grasland te voltooien. Zoals dit nest van een scholekster. Een jonge scholekstervrouw die voor het eerst een ei legt? Of een iets oudere dame die nog wat wit over . Dat was nodig ook, want dikwijls was de scholekster al weer. Enkele creatieve scholeksters hebben dit probleem opgelost door de eieren te leggen op platte grinddaken.


In Kra- lingen broedt al vijf jaar achtereen een. DE: Ei Austernfischer EN: Oystercatcher, egg DK: Strandskade æg. Bij het eerste nest waren de eieren helaas al weg voor er een camera bij het nest . En dit op juni: eieren scholekster De broedtijd is – dagen las ik op internet.


Vier eieren zijn succesvol uitgebroe het laatste ei is niet . Kunstschilder, Jan Nederlof.

Materiaal, Olieverf op paneel. Ik heb interesse in artikel. Tot en met de laatste druppelwerd de eierschaal leeggegeten. Het lijk wel een terras aan het water. Kieviteieren van dit jaar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts