maandag 6 augustus 2018

Vuurdoorn stekken

De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . Kaneelboom of Cinnamomum zeylanicum kaneel is ook een belangrijk insectenbestrijdingsmiddel. Vuurdoorns onderscheiden zich door hun grote scherpe stekels, net. Vuurdoorn stekken is niet moeilijk en het is bijna kinderspel.


De kans dat het mislukt is klein als je er.

Zet de stekken in een bak of pot (met afwateringsgaten), die met acht centimeter wit zan. Houtachtige planten: fuchsia, heide, kamperfoelie, eik, vuur- doorn , . Beste mensen, Heeft het zin om een vuurdoorn in het dikste deel vd stam door te zagen, in een. Er staat wel info in over enten en stekken van jonge scheuten. Stekken in juni (cm) of oktober (cm).


Na een maand is het stek gewortel de plant begint dan te groeien, . Nothofagus, pachysander (Pachysandra), ganzerik (Potentilla), laurierstruik ( Prunus laurocerasus), vuurdoorn (Pyracantha), Rhododendron, braam (Rubus),. Snel resultaat en ervaring opdoen.

Is er iemand die weet hoe men de vuurdoorn (Pyracantha) en Zuurbes (Berberis) kan stekken. Een vuurdoorn die tegen een muur groeit, moet je elk jaar snoeien. Het beste moment hiervoor is juli of augustus. Hulst laat zich eenvoudig vermeerderen door stekken , snij een takje af en zet.


Bijna zeker heb je het over een vuurdoorn , die staan nu volop in bloei en hebben doornen. Een nu bloeiende tak kan je niet stekken , daar komen geen wortels . STEK is hét kleine tuincentrum midden in Rotterdam. Hier worden groenliefhebbers geïnspireerd en groentjes op weg geholpen naar zowel particuliere als . Door zelf het zaad te oogsten! Aanvankelijk haalde men gewoon wat stekken uit de lokale bossen, maar in de Gouden Eeuw en de eeuwen daarop werden juist exotische planten gelief die.


Neem stekken van rotsplanten zoals aubrietia, dwergzonneroosjes, Phlox. Een bekende heester die meestal als leiplant tegen een muur wordt toegepast. De kleine blaadjes zijn glimmen donkergroen en de takken dragen.


Koop of Verkoop Stek op Marktplaats. Stek kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. Hallo allemaal, In mijn achtertuin heb ik een enorme vuurdoorn staan.


Nu zou ik daar graag een paar stekjes van af willen nemen om in een geveltuintje te . Hoe onderhoud je dat best?

Het is geen dat, het is leven ;-) Ik moet toch even streng. Ik heb een vuurdoorn in mijn voliere staan, gaat prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts