dinsdag 5 februari 2019

Larve mot

Hun larven evenmin maar zij kunnen grote schade geven voordat ze volwassen zijn. De mot is tot maanden een larve. De larven van motten leven van jouw kleren. Voorkom mottenvraat door textiel goed schoon op te bergen en lucht je kast regelmatig.


Spring naar Larven - Larven van motten zijn een soort kleine rupsjes. Motten zijn eigenlijk een soort vlinders maar dan minder mooi.

Ze paren en leggen eitjes. Het zijn de larven die de schade aanrichten, zowel aan materiaal als aan voorraden. Het is belangrijk om te weten over welke soort motten het gaat om ze effectief te kunnen.


De volwassen mot eet niet, is een slechte vlieger en is lichtschuw. Larve : witte, gele of rode tint, afhankelijk van het voedsel dat ze eten. Bij ons vindt u alle informatie en middelen om motten te bestrijden. Eitjes en larven gaan dan dood.


Een volwassen kleding mot eet zelfs helemaal niets meer en teert op reserves die ze als motten larve heeft opgebouwd. Deze wordt door de larve meegesleept om het lichaam te .

Zoek naar volwassen motten of larven. De ziet de larven van motten wanneer de eitjes net uitgekomen zijn. Volwassen motten zijn doorgaans grijs met rode of witte vlekjes en zijn ongeveer centimeter lang. Motten leggen hun eitjes graag in kledij of kasten met voeding omdat hier veel eten kan. Dit is namelijk de mot die de schade aan onder andere wollen kleding en.


Motten zelf zullen geen schade aanrichten, maar zorgen logischerwijs wel dat de larven in uw textiel worden afgeleverd. Dan is er een grote kans dat een mot om het hoekje van de kastdeur is komen kijken. Het bestrijden van motten is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees. De vuilwitte larven zijn ongeveer een centimeter lang. De naam mot wordt gebruikt voor een aantal kleine vlindertjes die veel op elkaar lijken.


De kans is groot dat het beestje eitjes heeft gelegd. Vooral wol, bont en leer vinden deze larven heerlijk . Hoewel motten erg klein en onschuldig lijken, kunnen ze heel wat schade aanrichten in een opslagruimte of kledijkast. Met name verpakkingen van producten waarvoor motten een voorkeur hebben:. Alleen zo kan er daadwerkelijk voor worden gezorgd dat vlinders, larven en . Hoewel motten geen gezondheidsrisico inhouden, zijn ze niettemin onwelkom in huizen, omdat hun larven ernstige schade toebrengen aan kleding.


De tijd die de mot als larve doorbrengt varieert van tot maanden. Kledingmotten (of kleermotten) zijn specifieke soorten nachtvlinders waarvan de larven gaten vreten in eiwithoudende vezels in . Naast deze motten komen de bruine huismot (materiaalaantaster),.

Als de eitjes uitkomen gaan de larven zich voeden met het product. Normaliter heeft de mot zwarte vlekken op haar bruin-zwarte voorvleugel. De achtervleugel van de mot is lichter van kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts