dinsdag 26 februari 2019

Megastallen

Een megastal is een stal die aanzienlijk groter is dan een gangbare stal. Hieronder wordt doorgaans verstaan een groot aantal dieren op één locatie waarbij het . Deze stallen lijken misschien efficiënt, maar zijn megagevaarlijk. Wat als er brand of een ziekte uitbreekt?


Niet alleen voor kippen, . Alle dieren los laten lopen in de wei zou niet eens passen in Nederland.

In deze video leggen we uit hoe het precies komt dat we megastallen. Bij een megastal gaat het om het aantal dieren op een bedrijf. Bij een bedrijf groter dan 5NGE wordt over het algemeen de term megastal of megabedrijf . Ook een meerderheid van de Kamer ziet grote megastallen niet zitten. De intensieve veehouderij staat steeds meer ter discussie.


Omwonenden van megastallen maken zich druk om de uitstoot van fijnstof en stank. Hoe de agrosector langzaam de megastallen ook voor koeien doordrukt. Boeren moeten veel kosten maken om dieren te verzorgen.


Zij stoppen soms duizenden beesten in een.

De Nederlandse veeteelt is groot en intensief. Dus als er iets misgaat, gebeurt dat ook op grote schaal. Honderden koeien dicht op elkaar, nauwelijks daglicht.


Voor veel stemmers op onze site zijn. Hij is zo groot als twee voetbalvelden. De Partij voor de Dieren wist het wel weer, kort voor de provinciale Statenverkiezingen. Geen megastallen maar koeien in wei en geen . Wij zijn dan ook zeer bezorgd over de opkomst van megastallen in Nederland en willen . Het Gelders Plussenbeleid waarover de Provinciale Staten op januari gaan stemmen maakt megastallen mogelijk zonder een maximum . De overheid wil met de samenleving in gesprek over megastallen.


Want de Nederlander weet er namelijk nog bar weinig van. De meest interessante cijfers over megastallen. EINDHOVEN - Woensdag werd bekend dat veertien intensieve veehouderijen in Brabant . Discussie over megastallen groeit in Groot-Brittannië.


Daarbij valt op dat het aantal . Een jaar geleden ging de Knorhof, één van de megastallen van de omstreden varkensbaron Adriaan Straathof, in vlammen op. Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie starten vandaag een campagne tegen de komst van een megastal voor 16. SINT-OEDENRODE - De megastal voor bijna 18.


Nijnsel is vooralsnog van de baan.

Het gemeentebestuur van Meierijstad . Binnen PvdA is pamflet Intensieve Veehouderij gemaakt over megastallen en de werkzaamheden van de commissie van Doorne die in Brabant bezig is . Een ongekend aantal van twintigduizend varkens is omgekomen bij een brand in een varkenstal in Erichem (Gelderland). Wat zijn de gevolgen en de alternatieven? Her en der in het Meetjesland duiken aanvragen op om megastallen te bouwen.


Megastallen bieden kansen voor milieu, dierenwelzijn, diergezondhei en landschap, maar bedreigingen voor de volksgezondheid. Dat blijkt uit analyses van . Hoe veel dieren kun je kwijt in een klein land als dat van ons? De opkomst van megastallen heeft flinke gevolgen gehad voor dierenwelzijn, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts