donderdag 21 februari 2019

Hoornaar nest

Spring naar Nest - Het komt voor dat de hoornaar zijn nest maakt in dat van de gele weidemier ( Lasius flavus). Als de ruimte om een nest te bouwen te . Heeft u last van een hoornaar nest ? Verwijderen is dan vaak de beste oplossing. De Hoornaar bestrijden is niet altijd noodzakelijk, maar in sommige gevallen wel. Op deze pagina geven we u tips en advies over het bestrijden van de .

In tegenstelling tot de Europese hoornaar maakt de Aziatische hoornaar vrijhangende nesten. Deze zijn vaak elliptisch van vorm en hebben een diameter van . Wie een nest zou verstoren, kan wel te maken krijgen met een steek van de hoornaar. Die bevat minder gif dan die van een gewone wesp, . De hoornaars die zaterdag een groep fietsers in Drenthe aanvielen, zijn zondag verdelgd.


Dat gebeurde in alle vroegte, toen het nog niet zo warm was. Deze hoornaars zijn druk aan de slag om een hoornaarsnest te bouwen. Er is één ding waar Hoornaars behoorlijk pissed van raken, en dat is als je binnen een straal van meter van het nest komt.

Het nest van hoornaars heeft een schelpachtige vorm. Hoe ziet een hoornaar eruit? Het achterlijf is geel met . De hoornaar is te herkennen aan zijn roodbruin gekleurde borststuk en kop. Om het nest van de Aziatische hoornaars in Dreischor te vinden, zijn de beestjes met een prooi bij zich gevolgd.


Die wespen vangen prooien . Kom je echter te dicht in de buurt van een nest , dan worden de werksters . Als u een nest van de hoornaar heeft ontdekt, roep dan de hulp van een professionele wespenbestrijder in zoals de Wespenman. Wij zullen dan de hoornaar. De wespensoort die tot wel 5 . Hoornaars komen vooral voor in lichte bossen en tuinen verspreid over het hele lan maar zijn zeldzaam in de kuststreek. Ze bouwen hun nesten bij voorkeur . In Schoondijke is een nest van de Aziatische hoornaar gevonden. Sinds de melding en bevestiging van een aantal nesten van de Aziatische hoornaar dit jaar heeft het federaal Kenniscentrum voor de Civiele . In Poperinge (West-Vlaanderen) is deze week voor het eerst een nest ontdekt van de Aziatische hoornaar , een uitheemse wespensoort die . Daarop wordt gewaarschuwd voor een nest met hoornaars.


Een hoornaar wordt ook wel paardenwesp of reuzenwesp genoemd. In de Monseigneur Lambrechtstraat in Welden is een nest Aziatische hoornaars vernietigd.

Het was het eerste nest van Aziatische hoornaars. Vrijdag is het eerste nest van de agressieve Aziatische hoornaar ontdekt in Roeselare. Bij deze nog eens een waarschuwing: Indien u de . De Aziatische Hoornaar is een wespensoort, die hier normaal niet voorkomt, maar stilaan vanuit Frankrijk naar West-Vlaanderen oprukt.


Dat daarbij meerdere houtsoorten gebruikt worden is goed te zien aan de kleurwisseling in hun bouwwerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts