vrijdag 5 juli 2019

Bladrandkever biologisch bestrijden

Pyrethrum is een biologisch insecticide op basis van een natuurlijk plantenextract dat in het . De bladrandkever (Sitona lineatus) is een kever uit de familie snuitkevers. De kevers en larven vreten aan de planten, maar zijn in de regel weinig schadelijk. Hoi mede moestuiners, Ik ontdekte zojuist naast Meeldauw op mijn pompoen, ook flink wat vraat aan de bladeren van mijn radijs en een paar . De zwarte bonenluis, Aphis.

U kunt deze insecten het beste bestrijden met hun natuurlijke vijanden. Op deze wijze is de bestrijding mogelijk van veel voorkomende plagen. Je kunt ze vaak heel effectief bestrijden door niet bij de planten maar in een . Bladluizen, bladrandkever ,. Geleide bestrijding met plakvallen, herkenning lastig. Biologisch tuinieren, het niet toepassen van chemische bestrijdingsmiddelen om plagen en ziektes te bestrijden , is nog een extra moeilijke klus. Omdat de larven moeilijk te bestrijden zijn, is het beter om de kevers te bestrijden voordat ze hun eieren hebben gelegd.


Bladrandkever Een bruingrijs snuitkevertje van 4-mm, die kleine halve rondjes.

Men moet dus erg attent zijn op de . De typisch halvemaanvormig afgevreten bladen tonen dat de bladrandkever. In de biologische teelt mag je geen kunstmest gebruiken. Naast een biologische bestrijding is een goede manier om zwarte bonenluis te. Biologische bestrijding , regelmatig spuiten met brandnetelgier of.


Hoewel meestal niet echt ernstig, kan de bladrandkever soms voor . De bestrijding van trips kan het beste worden uitgevoerd wanneer de tripsen op de. Zodra vreterij van de bladrandkever aan de blaadjes van de jonge planten. Van welke hulpmiddelen maakt de biologische bestrijding gebruik?


De redactieraad beseft ten volle dat biologische bestrijding en geïntegreerde technieken alle. Knolcyperus (Cyperus esculentus L.) is een zeer moeilijk te bestrijden onkruid dat in de tachtiger jaren. BLADRANDKEVER (. Sitona lineatus. ). Onkruid-, insecten- en ziektebestrijding in doperwten.


Bioquant bio foliar immulon PTS is systemisch preventieve behandeling tegen spintmijt. Lees hier alles over het kweken van tuinbonen en bestrijden van eventuele ziektes. Er zijn ook biologische zaden van Aquadulce te koop.

Lemaire Deffontaines (Frankrijk): gangbaar en bio , Guillaume Dehay,. In de periode tussen opkomst en bladeren moet men vooral waakzaam zijn voor bladrandkever die de blaadjes kan gaan. Insectenbestrijding bij de. Hellingman Biocontrole is een bedrijf dat onder meer.


Nemasys H is een biologisch product ter bestrijding van engerlingen van de Meikever en Rozenkever, Taxuskever, Snuitkever, Sallandkever en Kleine julikever. Een groot probleem kunnen de bladrandkever en de bonekever zijn, de schade kan hoog. Systemisch insecticide voor een langdurende, effectieve bestrijding van een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts