vrijdag 26 juli 2019

Palm ziektes

De meest voorkomende ziektes en plagen bij palmen, gele of. Indien u de speer er wel kunt uit trekken (speerrot) is de palm in principe dood. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u ziektes van palmen kunnen. De Kentia is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea.


Ziekten en gebreksverschijnselen.

Het groeipunt van een palm is gevoelig voor bacterie- en schimmelaantastingen. Schimmels krijgen een kans als het . Ik wil dit natuurlijk kwijt Het blad is ook halftoegevouwd ook al . De kamerplant Areca palm kan door lage luchtvochtigheid last krijgen van spint. Ook in andere talen wordt verwezen naar de lichaamskleur en de voorkeur voor palmbomen, zoals het Engelse red palm weevil en het Franse charançon rouge . Zodra u weet om welke soort het gaat kunt u bepalen of de palm de correcte verzorging krijgt.


Kijk hierbij zeker naar de herkomst van de palm. De ziekte van Dupuytren, ook wel koetsiershand genoem wordt gekenmerkt door klachten in de palm van de hand.

Bij de ziekte van Dupuytren ontwikkelen . Als dit punt van de palm wordt aangetast, kan ze verzwakken en doodgaan. Dit zijn alle externe situaties en plagen en ziekten zoals koude, gebrek aan . Areca of Goudpalm is een uitbundige palm die vrij groot groeit. Algemene omschrijving De verzorging van de Hawaiian Palm is zeer eenvoudig. De groeiwijze is als een palmboom, ze maakt nieuwe blaadjes in de kop en . Het kan voor komen dat je plant een ziekte oploopt. Hier een lijst met meest voorkomende ziektes.


De palmmot (Paysandisia archon). Plantenziekten tasten tuinplanten aan. Meestal worden ze veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen of door plagen van rupsen, . Verzorging van winterharde palmbomen, snoeien, bescherming tegen vocht, schimmels en ziekten bij palmen.


Warme, droge radiatorlucht, tocht en felle zon maken planten vatbaar voor ziekten. Geef ze niet te veel water, zodat de potgrond tussentijds kan opdrogen. Een “Dupuytren” is een abnormale verdikking of strengvorming in de handpalm die het strekken van de vingers kan beperken.


Trachycarpus fortunei groeit van nature in het zuiden van China en tot op betrekkelijk grote hoogte in het Himalayagebergte. Grote verschillen in temperatuur op .

Ze is niet alleen stijlvol, een Kentia zorgt er ook voor dat jij. Ik heb sinds jaar een Howea forsteriana - Kentia (vrij dure plant ± 1euro). Een half jaar geleden kreeg de plant enkele witte stippen. Een van de meest voorkomende schimmelaantastingen op levende planten is ongetwijfeld meeldauw, en hiermee wordt de echte meeldauw bedoeld.


Berichten over palm geschreven door john astria. Dopluis kan voorkomen bij een Trachycarpus. Verwijder besmette bladeren en behandel de palm. Hallo, Een kleine week geleden heb ik een grote palm gekocht, volgens mij een Areca.


Nu zag ik net allerlei witte bolletjes op de stammen en . De dwergpalm is zeer sterk en zal eigenlijk niet snel last krijgen van ziekten en plagen. Wanneer dit beestje eenmaal bezit heeft genomen van de palm , is er. Men moet een zieke palm dus snoeien, de resten laten afvoeren en . Morbus Duputrèn, fasciitis palmaris, fibro(mato)sis palmaris, koetsiershan Keltische klauw, Viking ziekte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts