donderdag 25 juli 2019

Strakke haag

Een tuin met een duidelijke structuur en architectuur die geaccentueerd wordt door de . Het is een echte cultuurplant die in allerlei vormen geknipt kan worden, maar toch wel het best bekend is als lage haag : strak , dicht begroei prachtig groen. Snelle groeiers bieden op korte termijn een hoog scherm, maar dwingen later tot meer scheerbeurten voor hetzelfde strakke effect. Wil je een bladverliezende of een bladhoudende haag , een los of een strak exemplaar, een groene of een bloeiende, een hoge of liever een . Een vrij ongewone plantensoort maar zeer geschikt om als strakke haag te dienen is de Poncirus trifoliata (citroen).

De planten in de haag groeien daarbij wat. Haag ong 25meter lang en 2meter hoog Deze haag is vanaf het begin heel smal gehouden en niet te hoog. Een losse haag heeft natuurlijk meer ruimte nodig dan een strakke haag.


Voor een strakke haag spant u best eerst een touw waarlangs u dan vervolgens snoeit. Strakke hagen moeten uiteraard gesnoeid worden. Deze soort kan ook worden gesnoeid tot een strakke haag ,maar . In het algemeen kan je stellen dat hoe vaker je knipt, des te dichter de haag zal worden.


Een volle, al dan niet strakke haag rondom de tuin.

Daarom geldt ook voor het aanplanten van een haag : bezin eer ge begint. Voor strakke hagen komen beuk, haagbeuk, meidoorn en veldesdoorn of Spaanse . Als je een keuzen hebt gemaakt wat voor soort haag het wordt. Is de vraag hou je meer van een brede, losse haag of een strakke haag ? Wie houdt van een strak geschoren haag kan nu al een eerste keer scheren.


Voor het scheren van hagen bestaan er eigenlijk weinig of geen . Ook de beukhaag zorgt voor een mooie strakke haag die je kan snoeien naar behoefte. Voor meer info over het aanplanten en snoeien van beukhagen kan je. Hoog en laag, breed en smal: met hagen kunnen we alle kanten op. Op welke haag plant uw keus valt, hangt samen met de eisen die u aan de haag stelt.


Door systematisch onderhoud ontstaat een strakke haag. Hoe vaker per jaar u snoeit, des te dichter wordt uw heg. Als u kiest voor een formele vorm, moet u dat. Er bestaan vele soorten hagen. Lage, halfhoge of hoge hagen.


Je haag planten of snoeien: een klus voor je tuinaannemer? Ilex-soort is even goed in een strakke lage haag te snoeien.

Met een bladhoudende haag rond je tuin voel je je ook in de winter beschut en. Ideaal voor heel compacte, hoge, groenblijvende, strakke hagen, dik of dun. Kant en klaar haag Mobilane Hedera Helix Woerner 1cm.


De bladhoudende cultivars worden veel aangeplant als haag of massief. Voor mensen met voldoende ruimte kunnen dubbele ( strakke ) hagen, al dan niet . Het begrip haag kun je ruim interpreteren. Meestal verstaan we er een geschoren haag onder, maar er bestaan ook losse hagen. Er kan natuurlijk ook een haag worden gecreëerd ter decoratie van uw tuin. Welke heg of haag geeft in uw tuin het mooiste beeld?


Tip : Welke soorten zijn geschikt voor een strakke haag. Een heg wordt hooguit eens per twee jaar gesnoeid. Vergeleken met een haag vergt een heg dus minder onderhou maar deze ziet er ook minder strak uit, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts