woensdag 21 augustus 2019

Dakplataan snoeien

Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet. Snoeien van een Dakplataan.


Zomersnoei: Overtollige bladeren en takken en zijscheuten verwijderen. Wintersnoei: Alle omhooggroeiende takken verwijderen.

Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom. Knotten is geschikt voor de volgende dakbomen: Dakplataan en de . Hoe snoei je een Dakplataan.


De dakplataan is inmiddels niet meer uit de tuinen weg te denken. Het is een karakteristieke boom die niet alleen mooi in uw tuin . Het vroege voorjaar is de beste tijd om een dakplataan terug te snoeien.

De boom heeft een enorme groeikracht en maakt in een groeiseizoen . Het snoeien van de Datplataan wordt gedaan in de winter en . Bomen met een dakvorm zijn prachtig, maar niet helemaal door de natuur zelf verzonnen. Wij leggen uit hoe en wanneer je de plataan, dakplataan en leiplataan snoeit. Inclusief handige tips voor als je allergisch . Dakplatanen dienen jaarlijks in het najaar of vroege voorjaar (wanneer de boom in rust is) teruggesnoeid te worden tot aan de gesteltakken.


Dit kan voorkomen worden door te snoeien met nat weer . Ze verdragen flinke snoei , en kunnen geleid worden. Dat maakt ze zeer geschikt om als vormboom gekweekt te worden, horizontaal geleid tot dakplataan , . Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom toegepast als leiboom, schaduwboom ( dakplatanen ) of als . Tijdens de zomermaanden zie je dat het dak wat jij ooit gekocht hebt enorme lange scheuten omhoog gaat maken. De vorm waarin je hem snoeit is geheel afhankelijk van de functie. Zo heb je knotplatanen, leiplatanen en dakplatanen en natuurlijk gewoon de boom zelf.


Meestal wordt de dakplataan 2x per jaar gesnoeid. Omdat de plataan vrij snel groeit word dit ook in de zomer gedaan. De Dakplataan geeft dan een natuurlijke bescherming tegen de zon.


Wordt de Dakplataan te groot, dan mag u de boom snoeien.

Doe dit voor de langste dag of. Directplant adviseert de dakplataan ieder voorjaar in model te snoeien. Als de dakboom niet wordt gesnoei krijgt hij zijn natuurlijke vorm terug en zal weer de.


De bladeren bevatten een soort haren waar de meeste mensen tijdens het snoeien allergisch op reageren. Om hem mooi als dakplataan te . Ik zou nooit geen plataan meer planten, enorm veel bla zelfs als je hem elk jaar helemaal kaal zet door kort te snoeien , het blad is ook . Dak- leiplataan snoeien : Platanen worden gesnoeid in de periode late herfst tot. Bij een dakplataan worden alle verticaal gegroeide scheuten op de liggers . Indien je een parasolplataan juist snoeit is hij onderhoudsvriendelijk en vooral heel decoratief, ook in de winter. De oorsprong van de dakplataan ligt trouwens . Zo kunnen dakbomen, zoals de dakplataan en bolbomen zoals de bolacacia gesnoeid worden. Er zijn ook bomen die je beter niet kan snoeien in januari.


Gisteren een begin gemaakt met het snoeien van de dakplatanen. Kan je nu ( medio februari) met temepraturen om het vriespunt een dakplataan snoeien. Hallo,Ik wil binnen kort mijn dakplatanen snoeien kan ik alles tot op de dragers weg snoeien dus alles wat verticaal naar boven gegroeid is kan . De sterke groei vraagt om een stevige snoei in de wintermaanden.


Hier heeft dakplataan geen moeite mee. U kunt de takken van de dak- plataan compleet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts