vrijdag 23 augustus 2019

Tomaten enten

WAAROM TOMATENPLANTEN ENTEN ? Een voorbeelt van een eenvoudige entmethode voor tomaat. Dit is het eerste deel van de workshop “zelf tomaten enten ”. Tijdens mijn experimenten het afgelopen seizoen werd duidelijk dat enten haalbaar is voor iedereen . Ik lees op een paar websites die zaden verkopen over de voordelen van het enten van tomaten.

Buiten de resistentie tegen een resem ziektes . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Vooral de aardappelplaag (Phytophtora infestans) is een ziekte die in ons klimaat vaak . Tomaten enten : onderstam stekken? Is hier al iemand die zich gewaagd heeft om zelf zijn tomaten te enten op een resistente onderstam ? Het Vlaams zaadhuis maakt daar reclame . Iemand ervaring met gente tomatenplanten posts feb.

Smaak ge-ente tomaten posts jan. Het is dan ook geweten dat enten bij tomaat een meeropbrengst geeft, . Planten kunnen vegetatief vermeerderd worden door entloten of enten. Hierbij wordt een deel van een plant (de ent) vastgemaakt op een deel van een andere. Vrijwel alles over moestuinieren kun je vinden in mijn Moestuin e-boek, een handig naslagwerk. Rob Herwig toont hoe we zelf tomaten kunnen enten.


Ik heb het gezien op Internet maar ik snap niet waarom het zinnig is. Het enten van tomaten heeft het afgelopen decennia zijn definitieve intrede in de praktijk gedaan. Vele honderdduizenden geënte planten zijn onder zeer . We kiezen ervoor om als voorbeeld twee tomaten te enten. Rassenkeuze: Meestal gaat men als onderstam een wilde tomaat gebruiken omwille van zijn . Een van de pluspunten van enten die de laatste jaren zijn ontdekt, is dat daarmee een grotere weerstand tegen virussen en schimmels als . De onderstammen zijn resistent tegen bodemziekten (kurkwortel, aaltjes) en ze leveren vrijwel altijd . Maar niet getreurd: enten kunnen wij ook zelf.


Als hij zijn energie in de aardappels stopt, dan gaat die niet naar de tomaten , vice versa.

Niet dat ik iets van enten weet hoor. Het enten is een veredelingsmethode waarbij de verwantschap erg belangrijk is voor. Ik heb zaad voor onderstammen gekocht en cultivarzaden voor tomaten.


Resistar Fzaden - Tuinadvies posts jan. Naast de standaard tomatenplant staat het enten van jonge tomatenplanten momenteel sterk in de belangstelling. Plantenkwekerij Van der Lugt levert tomatenplanten op maat. In tegenspraak met eerdere waarnemingen bleek Certigraft bij machinale enting van tomaat geen significant effect te hebben op een uitvalpercentage van.


De Lusthof in december en januari. Bij het enten wordt er van een variëteit die goede, lekkere en veel vruchten geeft. Momenteel bestaan er onwaarschijnlijk veel verschillende soorten tomaten , . Ook beantwoord je vragen over de teelt van tomaten.


Daarna ga je negen tomatenplanten enten. Je gaat ook negen tomatenplanten overpotten, stokken en . De oude , zogenaamde Brielse methode gaat in principe hetzelfde als bij komkommers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts