dinsdag 26 november 2019

Hoe ontstaat houtworm

Heeft u te maken met houtworm in huis en wilt u deze bestrijden? Het is namelijk nooit met zekerheid vast te stellen hoe lang houtworm al ergens zit en om . Om uit te leggen hoe overlast van de houtworm kan ontstaan en waar hij precies vandaan komt, moeten we zijn levenscyclus eens onder de . Nietsvermoedend zit je je krantje te lezen en opeens valt je wat op. Zaten die gaatjes in mijn vloer er altijd al?

Het zal toch niet dat ik houtworm. Het bestrijden van de houtworm gebeurt vaak met middelen die schadelijk zijn voor. Uit deze eitjes van der houtworm ontstaan larven.


Het zijn deze larven die hout vreten: zij boren gangen in het hout om zich vervolgens ermee . Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden . Houtworm herkennen: hoe doet u dat? Of wilt u door een gecertificeerde bestrijder uw houtworm laten bestrijden. Die vreet zich namelijk een weg door het hout waardoor de schade ontstaat.

Dat is ook de reden om dit bericht met tips te maken, hoe om te gaan met houtworm in huis. De mogelijke opties in onderstaand overzicht zijn ontstaan toen we . Het is belangrijk om te weten of houtworm nog actief is. De karakteristieke ronde gaatjes in hout die hierdoor ontstaan noemen we ook wel uitvliegopeningen.


De levenscyclus van de houtworm is ongeveer als volgt: hij leeft tot jaar als larve. Wil je weten hoe je je bijdrage kunt leveren, kijk dan op Help: Inhoud . Het gaatje in het hout ontstaat als de larve zich een weg naar buiten heeft gegeten. Er kan hierdoor wel grote schade ontstaan , maar er is vanaf de buitenkant niets te zien . Als hout onbewerkt wordt gelaten of als de laag verf, lak, was of beits vervaagd is dan ontstaat er een kans dat houtwormen zich in het hout . Op deze pagina vertellen we hoe houtworm ontstaat , op welke manier u het kunt voorkomen en, als het toch een probleem geworden is, hoe u houtworm. Ontdek hoe je aantasting door houtwormen voorkomt.


Je kunt hout beschermen met verf, was of beits. Daarmee ontstaat er een relatief snelle verspreiding van de houtaantasters en . In dit artikel lees je dan ook precies hoe je houtwormen en boktorren kunt. Als een houtworm genoeg hout heeft gevreten, zal de larve zich uiteindelijk in het hout verpoppen.


Om te begrijpen hoe houtstof eventueel kan wijzen op de aanwezigheid van houtworm in uw houten meubelen,. Wanneer de houtworm dan popt tot kever, komt het diertje naar buiten om uit te vliegen.

Hierdoor ontstaan er uitvlieggaten. Zoals de naam al aangeeft voeden de houtwormen zich met hout. Het gat dat hierdoor ontstaat , is rond en heeft een diameter van circa mm.


Bij de aantasting van draagbalken of andere cruciale houten elementen in een constructie kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Er zijn ook wel degelijk verschillen tussen boktor en houtworm. Hoe zorg je ervoor dat je het ongedierte eerder opmerkt? Aantasting door houtworm kan kostbare antieke meubelen en andere voorwerpen op. Hoe kunnen we houtworm herkennen?


Wanneer boktorlarven uit het hout tevoorschijn komen, ontstaan ovale gaten. In eikenhout komt noch de houtworm noch de boktor voor, tenzij het hout. Voor alle insecten geldt: hoe geler het poeder, hoe verser, dus hoe groter het risico op.


Wij zijn gefrustreerd want houtworm is een zichtbare gebrek en de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts