vrijdag 8 november 2019

Snoeien plataan

Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet.


Algemeen: Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom toegepast als leiboom, schaduwboom (dakplatanen ) . Wij leggen uit hoe en wanneer je de plataan , dakplataan en leiplataan snoeit.

Inclusief handige tips voor als je allergisch . Ook handige informatie over bloembollen en planten. Het snoeien van de plataan zorgt bij sommige mensen voor een allergische reactie. Dit kan voorkomen worden door te snoeien met nat weer . Zomersnoei: Overtollige bladeren en takken en zijscheuten verwijderen. Wintersnoei: Alle omhooggroeiende takken verwijderen. Wanneer en hoe kun je het beste je plataan snoeien ? Wij leggen je uit wanneer je dit het beste kunt doen en hoe je een plataan optimaal kunt verzorgen.


Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom.

Het knotten van een dakboom is alleen geschikt voor de plataan en de . De dakplataan is inmiddels niet meer uit de tuinen weg te denken. Het is een karakteristieke boom die niet alleen mooi in uw tuin . Dak- leiplataan snoeien : Platanen worden gesnoeid in de periode late herfst tot begin van het voorjaar. De snoei is niet zo moeilijk: laat de. Hallo, Ik heb in mijn tuin een plataan staan.


Deze is een aantal jaar geleden gesnoeid door een hoveniersbedrijf. Voordat de boom uitloopt kan in februari en maart . Dit najaar voerden de boomexperts van Hoveniersbedrijf Van Triest BV weer onderhoud uit aan het . Platanen groeien goed de wat steviger en goed doorlatende gronden, en houden van kalk. Dakplatanen laten snoeien om bladafval te voorkomen. Zonder snoei worden het flinke bomen (tot m hoog) met een. Snoeien van de dakplataan De meeste dakplatanen moeten twee keer per jaar gesnoeid worden.


Ook flink snoeien kan de boom hebben. De gewone plataan kan ongeveer m hoog worden. Het jonge blad en twijgen zijn dicht bezet met stervormige haren.


De Platanus met als Nederlandse naam Plataan is een boom die voo. De manier om een Plataan te snoeien is afhankelijk van de functie die de Plataan heeft. Vooral bij linde (Tilia) en plataan (Platanus).

Wintergroene leibomen in de winter niet snoeien. Platanus hispanica of Gewone Plataan is een boom met een opvallende bast en groot licht behaard. In de maanden februari en maart werden heel wat platanen gesnoeid in het centrum van Brussel, zo bijvoorbeeld op de Zavel, de Handelskaai . Het maakt niet uit hoe bont je het maakt, de plataan loopt toch wel weer . Plataan snoeien Als er een plant is die zich makkelijk laat snoeien is het de plataan wel. Tijdens de zomermaanden zie je dat het dak wat jij ooit gekocht hebt enorme lange scheuten omhoog gaat maken.


Weet iemand hoe het stofje dat op de bladeren van een dak plataan zitten heten. Zelf heb ik er heel veel last van als ik ga snoeien. Blootstelling aan plantaardige stoffen (bereklauw, plataan , stuifmeel) of.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts