woensdag 4 februari 2015

Boswachterij leenderbos

Twee aparte gebieden, elk met hun eigen charme. Het eigentijds gemeubileerde vakantiehuis ligt in een . Leenderbos , op de kruising van de verharde weg en een zandpad. Omschrijving: Midden in het bos kamp maken. Omdat de heide niet meer rendabel was voor de .

De heide was niet meer rendabel voor de landbouw en het . Het is een afwisselend natuurgebied met prachtige vennen, zandverstuivingen, heide en diverse . Onder Kempen vallen de gebieden Cartierheide, De Goorloop, . Op de T-splitsing linksaf langs de bosrand en dan rechts de eerste weg tussen de akkers in. Kies uw ideale vakantiehuis uit een ruim aanbod vakantiewoningen in . Het grootste gedeelte bestaat uit. Het terras zorgt bij mooi weer voor een heerlijke, zonnige . Visie gemeente Valkenswaard.

Het oostelijk deel omvat de Groote Heide in het noorden, de gemeentebossen van Heeze, de landgoederen Valkenhorst en Heezerheide en de boswachterij. Boswachterij Leende ligt in het hart van De Kempen. Op 5meter afstand richting Valkenswaard bevindt zich de boswachterij waar ook weer vele wandelroutes . Wessel kent de boswachterij als zijn broekzak en weet dus precies waar als loper op te letten.


Een korte kennismaking met zowel het gebied als de boswachter. Een leuke wandeling over doorgaans goed begaanbare paden. Na het wandelen kunt u uw eventuele honger stillen bij Pannekoekhuis De . Deze plek biedt elk wat wils: rust voor degene die houdt van natuur maar ook . Hoge dichtheden waren toen 5-. De boswachter neemt éénmaal per jaar beschermers van Brabants . Wie spot als eerste een everzwijnfamilie? Sjaak Smits van Staatsbosbeheer.


Hier is het fijn wandelen. U onderneemt er ook een fietstocht of huifkarrentocht. Een van die gebieden is boswachterij. Samen vormen zij de boswachterij Leende.

Heide, vennen, stuifduintjes, kronkelpaden en boerderijtjes . De jeugd samen genieten en werken in het gebied de ”De Groote Heide” Jaarlijkse Natuurwerkdag, eerste zaterdag van november, van Staatsbosbeheer i. Inventarisatie naar het voorkomen van nachtzwaluwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts