dinsdag 3 februari 2015

Kiloknallers

Supermarkten lokken klanten door te stunten met vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk: kiloknallers. Om dit stuntartikel mogelijk te maken, moeten boeren . Lieke, Naomi, Nick, Mathilde en Mohamed laten een jaar lang hun leven zien, . Het is voortdurend in het nieuws: we worden te dik. En iedereen denkt te weten wat we eraan moeten doen.


Maar hoe is het nou écht om te zwaar te zijn?

Kiloknallers is een jeugd programma bij de VPRO. Onze kiloknallers hebben keihard geknokt dit jaar! Tegen de vooroordelen en voor meer zelfvertrouwen. Het aantal zogenaamde kiloknallers is met procent gedaald van bijna 5. Iedere week verschijnt er een nieuwe kookvideo, waarin ze hun. Keurmerkloos vlees als klantenlokker in de supermarktfolder: dat zijn kiloknallers.


Varkensvlees wordt veel minder vaak aangeboden als kiloknaller. Die ontwikkeling doet zich echter amper voor bij kippen- en rundvlees. Historisch gezien is dat volgens de .

Lidl was volgens de dierenbelangenclub een van de achterlopers. De supermarktketen heeft volgens Wakker Dier echter toegezegd maximaal . Hierin suggereert de stichting dat Deen kiloknallers verkoopt en stunt met dierenleed. Wij verkopen al jaren geen kiloknallers meer”, zegt hij . Wakker Dier is blij met de daling maar blijft kritisch, want nog altijd is meer dan de helft van de vleesaanbiedingen een kiloknaller.


Amerikaans onderzoek: hormonen zijn kiloknallers. Het einde van de kiloknallers ? De grenzen aan zelfregulering van duurzaam vlees onder het kartelverbod. Transnational Legal Studies . Dat concludeert Wakker Dier.


Toch gaat het nog om ruim de helft van alle . De KNS verzet zich tegen acties waardoor de indruk gewekt wordt dat vlees een goedkoop product is. Lidl heeft als eerste supermarkt beloofd minder reclame te maken voor kiloknallers. Ook zal keurmerkloze varkenshaas niet meer in de folders .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts