dinsdag 10 maart 2015

Dovenetel eetbaar

De bloemen van alle soorten zijn eetbaar. Ook bekende namen zijn Suiker-netel en . Dovenetel Witte: Lekker zoete honing-smaak. De Paarse dovenetel , is een eenjarige plant die tot 40cm hoog wordt.


De stengel is duidelijk vierkant en kan bovenin paars gekleurd zijn.

De witte dovenetel is een plant die je vaak in het wild tegenkomt. In Noord-Amerika, IJsland en Nieuw Zeeland is dit plantje . De bladeren van de dovenetel zijn lekker in salades. Prachtige bloemen, alles bovengrondse delen eetbaar.


Alle kleuren bloemetjes zijn trouwens eetbaar. De gele dovenetel houdt van halfschaduw en schaduwrijke plekken. Bloemen: de bloemen zijn eetbaar en te gebruiken in desserts.

Dat paarse tapijt bleek de paarse dovenetel (Lamium purpureum) te zijn, naast de paarse dovenetel. Wat is de eetbare plant van dit moment. Ook de blaadjes en bloemen van dovenetel zijn eetbaar. Je hebt gele, witte en paarse dovenetel , . De paarse dovenetel is eetbaar en overvloedig te vinden. Het is een lekkere kookgroente.


Bloemtros: is een bloeiwijze met verlengde spil en gesteelde . Alle bloemen zijn eetbaar en de jonge blaadjes van alle soorten zijn lekker in salade. Vele wilde plantjes zijn eetbaar en zeer gezond. Plantenlaag: Plantenfuncties: groentes, verwerkt eetbaar , inheems, vlinderplant.


Bloeitijd: Oogsttijd: Beschrijving: O. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. Veel –zelfs vervelende- onkruiden zijn eetbaar. Ook die van niet prikkende dovenetels (Lamium) als de paarse (Lamium purpureum) de witte (L. album), . De blaadjes van alle dovenetels zijn eetbaar.

Pluk jonge blaadjes en meng ze onder de sla. Een lekker hapje voor de zoetekauw is de dovenetel. Eetbaar : bovenste bladeren. Deze pin is ontdekt door Willem Laflere.


Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts