donderdag 5 maart 2015

Luizen op school

Instructies voor luizenouders. Deze pagina bevat extra instructies voor luizenouders als aanvulling van het protocol voor scholen. Spring naar Wat kan een school of kinderopvangcentrum doen?


Een school kan bovendien zorgen voor een. Wanneer u controleert zonder te kammen, is de kans groot dat u luizen mist. Hoe is op jullie school het luizenprotocol?

Luizenprotocol op VO scholen ? Hoofdluis op de middelbare school jan. Via de website van het RIVM kunt u folders . Tevens is het belangrijk dat op school een “klimaat” heerst dat luizen uit de taboesfeer haalt. Officiële aanbevelingen werden uitgeschreven om de verspreiding van luizen op school tegen te gaan en om stigmatisering van de leerlingen te vermijden. Kan mijn kind met hoofdluis naar school of de sportvereniging? Ja, er is geen reden om thuis te blijven nadat je je kind behandeld hebt.


Wel is het belangrijk om . Indien een gastheer koorts heeft, zullen de luizen het lichaam verlaten en ook.

Dat is geen gemakkelijke opdracht: luizen zijn vaak moeilijk te zien, ze verplaatsen zich zeer. Op school komt hoofdluis regelmatig voor en verspreid het zich snel. Controleer uw kind regelmatig en behandel hoofdluis. Ik ben de maatschappelijk werker op een school. Geregeld controleren is nog steeds de beste remedie, maar er zijn manieren om luizen te . Hoe kom je van hoofdluizen af?


Het maakt in principe niet uit hoe . Als er luizen zijn op school , dan is er maar één oplossing: álle kinderen controleren. Ouders zijn zelf verantwoordelijk dat hun kinderen zonder luis naar school komen. Wanneer er nog steeds sprake is van luizen of nieuwe neten, neemt de. Schrikt u er ook zo van als er weer luizen zijn gesignaleerd op school ? Of besteedt u er geen aandacht aan omdat u denkt: mijn kind krijgt ze toch niet?


Ze moeten bestreden worden. Doel: School en CLB zijn verantwoordelijk voor de uitroeiing van luizen op school. De luizen zijn beter zichtbaar op een witte ondergrond.


Zowel de ouders, de school als het CLB dragen verantwoordelijkheid bij het voorkómen en bestrijden van overdracht van hoofdluizen. Ik dacht dat we er afscheid van hadden genomen met het verlaten van de lagere school , net als van het overblij-. Het woord luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en onverzorgd zijn, maar is wel knap lastig en vervelend.


Iedereen kan luizen oplopen.

Is er een luizenalarm op school ? Dan is het zaak om snel te handelen en duidelijk te communiceren met de ouders. Om je te helpen, hebben we alvast een brief .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts