vrijdag 7 augustus 2015

Bijenplanten

Vlinder- of bijenplanten zijn planten die nectar produceren waar bijen, vlinders en andere nuttige insecten baat bij hebben. Door hun aanwezigheid ontstaat een. Met deze bijenplanten , verwelkom je gegarandeerd nuttige bijtjes in je tuin!


Ook zorgen alle planten stuk voor stuk voor een heerlijke geur . Honingbijen zijn onmisbaar in de tuin (en op aarde!).

Het gaat helaas slecht met de bij, help hem daarom door bijenplanten in je tuin te zetten! Bijen en hommels zijn een welkome gast in je tuin. Ontdek hier hoe je ze kan lokken en welke planten echte bijenlokkers zijn.


Er bestaan vele goede bijenplanten die hun dit voedsel kunnen bieden, maar bij de nieuwe dubbelbloemige cultivars is het nectar vaak onbereikbaar voor de . Bloemen en bijen, een bekend verhaal. Maar wat doet een bij eigenlijk precies . Tien makkelijke, vergeten bijenplanten op een rij : 1.

De Scheefbloem of Scheefkelk. Een bekende hybride is Iberis Masterpiece. We willen een bloemenstrook aanleggen, maar welke plantensoorten moeten we dan . Overzicht van goede bijenplanten uit onze tuincentra.


Maak een bijenvriendelijke tuin. Wil je dat bijen echt kunnen genieten van je tuin? Naast dat deze tuinplanten prachtig bloeien produceren ze ook nectar.


Dit is een voedingstof (samen met stuifmeel) waar bijen . Onze produkten Vlinder en bijenplanten. Vlinders en bijen zijn onmisbaar in onze natuur. Planten voor vlinders en bijen. Een kleine greep uit onze favoriete bijenplanten : Crocus: voor een goeie start van het seizoen zorgen krokusjes.


Vrolijk voor de mens, voedsel . Een top van goede bijenplanten voor de cultuurtuin. Bijenplanten - nectar en stuifmeel voor bijenplanten kopen?

Daaronder een top van planten geschikt voor een meer natuurlijke tuin (inheemse planten). In juni vind je een ruim assortiment vlinder- en bijenplanten bij het tuincentrum. Kijk bijvoorbeeld eens uit naar marjolein (Origanum), ijzerhard . Erg goed voor de bijen zijn kruidenhoekjes met rozemarijn, . Met een bijenplant wordt een (tuin)plant bedoeld waar veel wilde bijen en hommels (en eventueel vlinders) hun nectar en stuifmeel komen halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts