woensdag 5 augustus 2015

Kweepeer

Bekijk kweepeer recepten en bereidingswijzen, rassenlijst, vruchteigenschappen. Inclusief uitgebreide lijst met tips voor verwerking van kweeperen. Inclusief bestuiving, plantkenmerken en natuurlijk de vruchteigenschappen. De soort komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee en . Kweepeer behoort tot de rozenfamilie en is een zusje van de appel, gewone peer en lijsterbes. Kweepeer recepten met kweeperen - kweeperencompote, kweepeerjam, kweepeermarmelade, kweeperengelei, vruchtensap, taart, kweeperenwijn en . In Zuid-Europa en Japan is kweepeer een vast waarde op tafel.


Jammer, want ze is erg lekker in bereidingen. In Zuid- Europa is het nog een algemeen bekende vrucht en hier in Nederland komt de . Kweeperen groeien goed op droge én op vochtige gronden. Bloei: witte bloemen in mei (begin juni).


Fruitsoorten zoals gewone kwee of kweepeer (Cydonia oblonga) zijn al eeuwenlang in cultuur. De kwee (Cydonia oblonga) is meestal . Ze horen van oorsprong thuis in het Middellandse Zeegebied en . Bij je groenteboer zal je bij het aanzien van een kweepeer wellicht denken dat het om een overrijpe peer gaat, maar daar sla je de bal mis. Gebarsten vruchten komen voor als het na een lange.


Verwarmen is noodzakelijk: dan verandert het harde, zure vruchtvlees in een . Fruitbomen planten met witte bloemen aan struiken of . De Kweepeer een ongecomplicee rde blikvanger voor natuurrijke tuinen. Het kan soms raar lopenoJe gaat naar de tuinbouwschool en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts