donderdag 6 augustus 2015

Zwarte vlier

De gewone vlier (Sambucus nigra) is een plant uit de muskuskruidfamilie ( Adoxaceae). De Europese zwarte vlier is een rijke bron van plantenpigmenten en . In de maanden september en oktober werden er op vele plaatsen zwarte vlierbessen geplukt. Deze zwarte, vitaminerijke bessen zijn afkomstig . Bloeien: Opvallend Bloeikleur: Wit Kleurblad: Groen .

Ze vragen nauwelijks of geen onderhoud en verdragen heel goed snoei. De zwarte vlierbessen zijn rijk aan . Schermbloem, meest donkerbladige Vlier, groot geveerd zwartbruin bla glanzende paarszwarte eetbare bessen, bloemen en vruchten te . De vlierbes (ook wel gewone vlier of zwarte vlier genoemd) draagt de Latijnse naam Sambucus nigra. Bladkleur, Zwart - Purper. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum.


Deze pagina bevat gegevens over de zwarte vlier cultivar Black beauty.

In mei en juni bloeit deze zwarte vlier met grote, naar citroen geurende, . Vroeg in de zomer bloeit de vlier en tooit zich dan met honderden vlakke schermen met roomwitte bloemetjes, die zich in de loop van de zomer tot zwarte. Speciaal productieras met hoge . Waarom geen mooie variatie aanschaffen op een eenvoudig thema? Deze vlier krijgt diep purperbruin blad en blijft vrij smal: 2m hoog en 1m breed. Nigra is Latijn voor zwart, en wijst op de diepzwarte bessen.


Snelgroeiende vlier heeft donker grijspaars blad wat prachtig contrasteert met de licht roodpaarse. Na de bloei verschijnen zwarte bessen, deze zijn eetbaar. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Impressie van de vlier: oude vlier, bloesem, bessen, wijn en siroop maken. De met merg gevulde jonge loten van de vlier zijn heel geschikt om fluitjes van te maken en het hout werd voor harpen gebruikt.


Bloemen in vlakke schermen, roomwit in mei-juni, bessen zwart. Het Nederlands kent diverse volksnamen voor de vlier: Gewone vlier, Zwarte. De Sambucus Nigra Black Beauty ofwel de Zwarte Vlier krijgt donkerrood tot donkerpaars blad met zachtrose bloemen in juni. Daarna draagt hij zwarte eetbare .

Sambucus chinensis kruidachtige vlier met grote bloemschermen en smal blad. Voor vlierbes wordt gewaarschuwd dat je geen onrijpe vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts