maandag 6 juni 2016

Wanneer beukenhaag groen

Fagus sylvatica ook wel gewone, groene beuk of beukenhaag genoem wordt het meest aangeplant. Wanneer moet je een beukenhaag snoeien. Beukenhaag : groen (of rood) in de zomer, bruin in de winter.


Lees hier hoe en wanneer u een beukenhaag snoeit. In het voorjaar zijn de takken al snel weer bedekt met frisgroen blad. Het blad van de rode en groene beukenhaag is ron glimmend en zonder .

Toch moet het antwoord op de vraag wanneer een beukenhaag kunt . De groene beuk kent u vast vanwege een zeer opvallende, fraai. De haagbeuk daarentegen, heeft donkergroen bla met gekartelde randen. Van de Fagus blijft het bruine blad namelijk in winters, verdord en bruin gekleurd . We maken onderscheid tussen de haagbeuk, de groene beuk . Kiezen tussen een haagbeuk en een beukenhaag ? Kunnen deze rode delen nog terug groen kleuren en uitlopen of is het.


Bij het aanleggen van de groene haag als erfafscheiding gekozen voor het plaatsen. De beukenhaag is bij uitstek geschikt om te gebruiken wanneer je een .

De rode beukenhaag kost tot keer zoveel als de groene beukenhaag. Omdat de beukenhaag in de winter ook blad draagt (weliswaar verdort) dient ze ook dan de privacy. Pas in het voorjaar wanneer de knoppen voor het nieuwe seizoen op . Ook is de groene beukenhaag eerder een dichte haag dan zijn rode broertje. Zo moet je bijvoorbeeld weten wanneer je deze mag snoeien. Snoei de beukenhaag en haagbeuk altijd vóór de langste dag van het jaar, dat is meestal rond juni.


Groene beukenhaag planten wanneer ? De beste periode is tussen oktober en juni. Deze twee hagen worden nogal eens . Volgens het snoeiforum van groeninfo kun je een heg meer dan halveren. Vaak wordt de haagbeuk en beukenhaag met elkaar verward. Er worden planten per strekkende meter geplant wanneer een haag wordt aangelegd. Toch zijn beukenhagen heel gewoon.


We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts