donderdag 8 juni 2017

Gekweekte vis

Enkele vissoorten die in Europa gekweekt of verkocht worden voor voedselvoorziening zijn: . ASC en MSC zijn onafhankelijke internationale non-profitorganisaties voor duurzaam gevangen of gekweekte vis , waarop ook de Viswijzer en . Een aanzienlijk deel daarvan komt van viskwekerijen. Amper van onze consumptie wordt gekweekt in de EU. Meer gekweekte vis op ons bord betekent.


De helft van de vis die Nederlanders consumeren is gekweekt.

Viskweek lijkt het antwoord op overbevissing, maar gekweekte vis is lang niet altijd duurzamer . Er wordt steeds meer vis gekweekt. De naam zegt al veel over het product, vissen als tilapia en pangasius komen niet uit de zee maar worden gekweekt. Vis die gekweekt wordt, is zeer gevoelig voor infectieziekten.


Voor soorten als karper zijn er nauwelijks vaccins. Voor zalm wel, maar die moet vaak uit het water . De sterke groei is volledig toe te schrijven aan gekweekte vis en schaaldieren. Tachtig procent van de miljoen ton gekweekte vis die jaarlijks op de wereld wordt geproduceer komt uit Azië.


Verder kan er nog onderscheid worden gemaakt tussen wilde en gekweekte vis.

Wilde vis wordt vaak bedreigd door overbevissing, maar . Herkennen duurzaam gevangen of gekweekte vis. Duurzaam gevangen of gekweekte vis is te herkennen aan een keurmerk. De overheid probeert samen met . Eén puzzelwoord gevonden voor ` Gekweekte vis `. Paarsgekleurde woorden zijn afkomstig uit het Dr. In Bodytalk staat deze maand een verontrustend artikel over vissen en meer bepaald over de industrieel gekweekte zalm.


Volgens een groep Amerikaanse . Aquacultuur blijft aan belang winnen in de wereldwijde toelevering van vis en zeevruchten. Als camerajournalist gaat Femke achter verrassende verhalen aan. Ook in haar vrije tijd bekijkt ze dingen graag eens . Gekweekte zeebaars heeft over het algemeen een iets doffere huid en de vinnen zijn vaak wat afgestompt, hetgeen kenmerkend is voor gekweekte vis. De belangrijkste gekweekte vis , schelp- en schaaldieren zijn karpers, oesters, tapijtschelpen, garnalen, tilapia en pangasius (FAOSTAT).


Van vlees is bekend dat de productie niet altijd even milieuvriendelijk is. Wild gevangen en gekweekte vissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts