donderdag 8 juni 2017

Mispel snoeien

Snoeien is meestal niet nodig. Vormt bloemen aan de top van het voorjarige hout. Voor de vruchtopbrengst wordt hij als struik op een klein stammetje . Het is vooral belangrijk om jonge planten ongehinderd te laten groeien, blijf er dus met de snoeischaar uit de buurt.


De mispel moet zo min mogelijk gesnoeid worden.

Als je een bijzondere boom in uw tuin wilt planten, zou je voor een mispel kunnen kiezen. Fruit: mispelrecepten: mispellikeur en mispelcompote mispels eten mispel vriezen november vruchten grote lekker soorten. Deskundigheid op het gebied van snoeien is ook niet nodig om toch vruchten te krijgen. Een mispel heb je op stam of je maakt er een waaiervorm van.


De vrucht is veel minder algemeen dan vroeger, maar wint momenteel weer iets . Wanneer snoeien In de winter, . Een kleine boom , verwant aan appel en peer.

Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met . BeheerBeschrijvingAreaalkaart StandplaatsEsthetiekEcologieCultuurRelaties. De beste tijd om de mispel te snoeien is de winter, wanneer de plant in rust is. Mespilus germanica heeft geen bijzonder zorg nodig. Je kunt dan ook de heester verjongen door terug te snoeien tot ver op. Lees hier alles over de verzorging, snoei en bloei van de groenblijvende Glansmispel of Red Robin, mooi vanwege bladverkleuringen, bloemen en bessen.


Een jonge struik daarentegen kan door middel van snoeien worden opgeleid tot. Plant een mispel nooit bij een terras omdat de vruchten lelijke vlekken. Sporen bevorderende snoei is niet nodig.


Je moet weinig snoeien , hoogstens iets uitdunnen. Hier vindt u informatie over het snoeien van kruisbessen en jostabessen. Maak bij het snoeien van de mispel gebruik van de techniek 'vormsnoeien'.


De rijpe vruchten van een mispel zijn geschikt voor konfijten, gelei en fruitwijn. Bestuiving: zelfbestuivend. De oogst is het einde van oktober. Maloideae (appelachtigen) bijv.

Prunoideae (kersachtigen) bijv. Mispel bloeit op tweejarig hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts