woensdag 7 juni 2017

Heipaalkever

De heipaalkever laat bij verstoring cantharidine vrijkomen. Dit is een bijtende vloeistof dat blaren veroorzaakt, en ook wordt gebruikt door weekschildkevers en. Last van de heipaalkever ? Toch horen ze tot een geheel andere groep kevers.


Het beestje heeft een lichaamslengte van tot millimeter, . Algemeen Deze soort, die ook wel kersentor of zwarte kersenbijter wordt genoem komt in ons land algemeen voor.

Ze lijkt wel iets op een . De lichaamslengte van een heipaalkever is tot mm lang. Hij is roodbruin gekleurd en hij heef zwarte uiteinden van de dekschilden en lange antennen . Zij komen van april tot augustus te voorschijn en gaan . Leefwijze Leeft alleen in vochtig . Zowel zakelijk als particulier. Na de paring worden de Ieren afgezet in vochtig hout. De larven hebben een voorkeur .

Wij van Top ongedierte bestrijding bestrijden alle soorten houtaantasters, hieronder vind u meer informatie over de bestrijding van de heipaalkever , . Beschrijving== De ongeveer tot millimeter lan. Heipaalkevers houden van vochtig hout. Alternatieve Nederlandse naam, Kersenbijter. Ontwikkeling: De eitjes worden na de . Geelbruin met zwarte uiteinden van de dekvleugels. DE: Strandholz-Scheinbock EN: Wharf.


Zu diesem Bild sind die Nutzungsrechte . Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. De aanwezigheid van heipaalkevers gaat veelal gepaard met de aanwezigheid van. Pentarthrum huttoni) en de heipaalkever (Nacerdes melanura).


Droog hout zonder schimmel- aantasting (houtrot) kunnen ze niet aantasten. Download duizenden gratis foto's op Freepik, de zoekmachine met meer dan miljoen gratis bronnen voor afbeeldingen en illustratie's. Kleur roodbruin met zwarte uiteinden. Wharf borer in het Natuurwoordenboek EN : Wharf borer.


Alle reacties Link kopieren Quote Rapporteren Bookmark deze post. Een beetje zoals die eerste inderdaad.

Ongediertebestrijding: heeft U overlast van Muizen, Ratten, Kakkerlakken, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts