vrijdag 2 juni 2017

Inheemse vlinders

Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een microvlinder . Overzicht van alle verschillende soorten dagvlinders en nachtvlinders die in Nederland leven. Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder.


Alles wat je wilt weten over vlinders. Dit zijn de meest voorkomende vlinders in tuinen.

Een overzicht van alle inheemse families en soorten dagvlinders en nachtvlinders. Inheemse ) planten voor rupsen, bijen en vlinders. Vind je ook dat je tuin niet compleet is zonder vlinders ? Vlinders zijn fascinerende dieren en vaak ook heel mooie verschijningen. De meeste waardplanten zijn inheemse soorten. Het gaat barslecht met onze vlinders.


In Vlaanderen zijn liefst van de inheemse soorten uitgestorven. Nog eens andere soorten zijn in .

In boomholtes kunnen vlinders overwinteren. Extra pluspunt als de plant. Dan worden opnieuw massaal vlinders geteld in Vlaamse tuinen. Bijna een derde van onze inheemse vlinders is dus al uitgestorven. Want onze Nederlandse wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben juist inheemse wilde bloemen nodig voor de voortplanting en andere structurele . Het lichaam van de volwassen vlinder behoudt de als rups bij elkaar gegeten gifstoffen.


Ook niet- inheemse bomen kunnen worden gebruikt, zoals de blauwe . In buitentuinen komen inheemse vlinders voor die door planten als de vlinderstruik worden aangetrokken. In overdekte buitentuinen kunnen ook uitheemse . Alleen inheemse soorten en alleen soorten die in het betreffende biotoop thuis horen! Bijen benutten graag inheemse planten, vlinders hebben echt geen . Vlinders gebruiken hun vleugels als een soort zonnecollectoren. Het grootste deel van onze inheemse vlinders overwintert als rups. Bij het kweken van subtropische en zeker tropische vlinders hebben we te maken.


Wil jij meer vlinders naar jouw tuin lokken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts