dinsdag 4 juli 2017

Bijen info

Zij leven van stuifmeel en nectar wat op de vleugels komt. Ze verzamelen ook voedsel voor . Als je over bijen praat dan denkt iedereen direct, oei dat zijn die zoemende beestjes die steken en dat doet pijn, maar bijen maken ook honing en hoe . Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. Maar ook over de voortplanting van bijen.


Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster.

Een hommel is ook een bij. Deze zien er allemaal anders uit. Zij gaan van bloem tot bloem. Voor meer informatie over bijen kunt u contact opnemen met:.


Hieronder staan allerlei leuke weetjes over het leven van de honingbij. Je kunt deze gebruiken voor je spreekbeurt of je werkstuk. Heb jij weleens goed gezien hoe ze eruit zien en leven?


Wat is het verschil tussen een hommel en bij? Hoe zit een bijenkorf in elkaar?

Wist je dat: een bij zijn vleugels meer dan 1keer per seconde slaat? Bijen maken natuurlijk heerlijke honing. Toegang tot milieu- informatie. De laatste jaren gaat het echter niet goed met de bijen. Zowel bij de honingbijen als de wilde bijen is de sterfte . Susanne geeft “ bijen ”les op de basisschool.


Klik hier voor meer informatie. Net als de Honingbijen zijn de solitaire bijen erg belangrijk voor de bestuiving van. Meer info over bijen , drachtplanten en biodiversiteit kan je vinden op:.


Maar bescherming van bijen houdt niet op na één jaar. Wildebijen - Uitgebreide website met veel informatie over de. Meer weten over deze cookies, klik hiernaast op “Meer informatie ”. Twee derde van deze bijen waren wilde bijen , constateert de organisatie. Het basisconcept van de open dag(en) is simpel: je hebt bijen , je maakt. Overleg met de imker voor meer informatie.


Midden in de zomervakantie, op woensdag 15 . Van april tot en met juli gaat een aantal bijen op zoek naar een nieuwe plek. Helaas gaat het niet goed met de wilde bijen.

Over grote wespen, hoornaars! Natuurpunt rapporten ivm wilde bijen en hun habitat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts