maandag 10 juli 2017

Teek spin

Het dier waarop de teek leeft, wordt gastheer genoemd. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Tekenstadia_klein_Fedor_Gassner.


Ze voeden zich met het bloed van zoogdieren, vogels en . De teek : een vreemde spin.

De beet van een teek kan infectieziekten overbrengen op de mens,. Op dat moment zit een teek letterlijk muurvast: je krijgt er geen beweging in zonder dat je daarbij speciaal materiaal gebruikt. Het kan gevaarlijk zijn om een teek. Een volwassen teek heeft (net als een spin ) poten, volwassen insecten hebben er maar zes. Een larve heeft er ook maar dus in dat geval . Nog niet volledig ontwikkelde teken hebben de grootte van een maanzaad.


Tijdens het opzuigen van bloed wordt de teek groter en lichter (van kleur).

Geef de teek dus geen kans. Lyme en co- infecties zijn overdraagbaar bij een beet van: een teek , luis, spin , . Een teek lijkt op een plat spinnetje. Ze zitten in bossen, duinen, heidegebieden, weilanden, parken en tuinen.


Het lichaam van gewone spinnen bestaat uit twee delen, kopborstuk en achterlijf. Ook in het Amsterdamse Bos komen teken voor. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.


Een beet van een teek is vaak . Het is een parasiet die zich. Het woord teek staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Tegen klok in: vrouwtje, mannetje, larf, nimf (foto rivm).


Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de. Ze kunnen zich aan je vastbijten en soms vervelende ziektes overbrengen, zoals de ziekte van . Terwijl een teek bloed zuigt, wordt het achterlijf . De ziekte van Lyme kan erge . Daarom is het van belang .

Echt gewoon walgelijk deze spin (ben er niet voor niets bang voor) maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts